Faza judeteana a concursului cercurilor tehnico-aplicative pentru elevi „Cu viata mea apar viata” s-a desfasurat miercuri, 20 mai, pe stadionul municipal „Ceahlaul” din Piatra – Neamt. De la fazele locale s-au calificat 22 de echipaje de elevi de gimnaziu si liceu, care s-au aliniat la startul competitiei cu tematica de protectie civila.

Concurentii au trecut prin doua probe, una teoretica si una practica. Echipajele care au obtinut locul I merg la faza interjudeteana ce se va desfasura in municipiul Bacau, in luna iunie. Aceste concursuri au caracter educativ, tehnico-aplicativ si sportiv in domeniul protectiei civile si se organizeaza in scopul dezvoltarii capacitatilor de intelegere si apreciere a pericolelor generate de situatiile de urgenta pentru viata si mediu, precum si al promovarii atitudinilor si comportamentelor corespunzatoare in randul elevilor.

Profesorii indrumatori au asigurat selectionarea si pregatirea celor mai buni elevi din cadrul unitatilor de invatamant pe care le-au reprezentat. Membrii echipajelor au demonstrat o buna pregatire teoretica si practica si faptul ca au formate deprinderile necesare modului de folosire a mijloacelor de protectie individuala si acordarii primului ajutor, precum si cunoasterea masurilor de protectie, comportare si interventie adecvate factorilor generatori de situatii de urgenta

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.