Au trecut 3 ani de când o lume întreagă era îngrozită de veștile de la Piatra Neamț. 15 oameni au murit în Secția ATI a Spitalului Județean Neamț, după un incendiu izbucnit pe 14 noiembrie 2020, în jurul orei 19.

Secția fusese mutată ilegal, fără aviz DSP și fusese pusă în funcțiune în aceeași zi. Cu un an înainte, în campania electorală din 2020, șeful PSD-iștilor nemțeni, Ionel Arsene, se lăuda că a investit în spitalele din județ, nu mai puțin de 21 de milioane de euro. Mesajul electoral era distribuit pe rețelele de socializare cu ”Felicitări, domnule președinte!”, de ”camarazii” lui Arsene, care astăzi au preluat puterea în partid și în județ și recunosc cu mâna pe inimă că la Spitalul Județean este dezastru, dar promit solemn că luptă pentru rezolvarea tuturor problemelor.

În ziua fatidică, directorul spitalului era Lucian Micu, fost primar de Roman, numit în funcție de Arsene, ca recompensă pentru că dezertase de la PNL la PSD. Micu figurează pe lista suspecților în dosarul deschis de Parchetul General, imediat după catastrofa de la ATI. Acesta a fost ultimul anunț oficial referitor la dosar, făcut de procurori.

În rest, tăcere. Dosarul nu a ajuns în instanță, ceea ce indică faptul că rechizitoriul nu este finalizat. Au trecut 3 ani. Și niciun vinovat.

După ce doarul va ajunge în instanță, este evident că procesul va fi unul de foarte lungă durată. Se poate întinde chiar și pe 7 ani și pentru anumite acuzații, vor interveni termenele de prescripție. Prin urmare, la final, s-ar putea să nu mai răspundă nimeni pentru viețile pierdute.

După 2 ani și jumătate de anchetă, s-a aflat cauza incendiului de la spitalul din P. Neamț

Ultima oră: 10 persoane puse sub acuzare pentru incendiul de la ATI Piatra Neamt: directori, medici si asistente

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.