A doua zi după protestul AUR de pe 7 ianuarie din fața sediului PSD Piatra Neamț, fostul primar Dagoș Chitic (coordonator PSD P. Neamț) a postat pe contul lui de facebook o poză cu locul în care cu o seară înainte se adunaseră protestatarii, însoțită de remarca:  ”Și ce mizerie era aseară!”. După aproximativ o oră, Chitic a șters postarea.

Ieri, 19 februarie, într-o emisiune la Monitor TV, Dragoș Chitic a spus că de fapt, mesajul lui a fost înțeles greșit și cineva a încercat să speculeze referirea lui la protestul AUR. De fapt, susține Chitic, mesajul lui era o ripostă la manifestările agresive din Parlament, cu referire tot la AUR. Totodată, acesta mai precizează că nu tolerează limbajul agresiv, însă recunoaște că a folosit același tip de mesaj, despre care admite că ar putea fi jignitor. ”S-a înțeles cu totul greșit. S-a încercat să se speculeze acea informație. Știți foarte bine, eu de fiecare dată am luat atitudine față de limbajul agresiv, față de agresivitatea politică care (sic!) se folosește uneori mai ales în Parlamentul României și cumva acolo bătea și exprimarea mea. S-a înțeles greșit, din acest motiv eu am și renunțat, pentru prima dată în viață am renunțat la acea exprimare, pentru că este un an electoral și pentru că într-adevăr, nu cred că trebuie ca pietrenii care participau la acea manifestație pașnică, să se simtă jigniți de o interpretare eronată a unui mesaj pe care eu l-am dat”, a spus Dragoș Chitic în emisiunea ”Revista Presei altfel”, realizată de Cezar Filip.

Dragoș Chitic, mesaj cu aluzie la protestul AUR: ”Ce mizerie era aseară!”

Seara trecută (7 februarie), sediul PSD Piatra Neamț a fost unul dintre locurile în care s-a desfășurat un protest organizat de partidul AUR. Protestul, desfășurat în mod cât se poate de pașnic, a fost împotriva intențiilor Guvernului PSD- PNL, de a comasa alegerile europarlamentare cu alegerile locale.

Astăzi, Dragoș Chitic a făcut o postare pe contul lui de socializare, cu o poză cu sediul PSD Piatra Neamț, însoțită de un mesaj cu aluzie clară la protestul de seara trecută: ”O zonă a orașului drăguță. Și ce mizerie era aseară! Să nu lăsăm pe nimeni să ne păteze urbea!”, a scris fostul primar pe Facebook. În traducere liberă, protestul AUR (o exercitare a unui drept democratic) și/sau participanții la el sunt o mizerie și o pată pe obrazul orașului. Între timp, după aproximativ o oră de la publicare, Chitic a șters postarea.

Dragoș Chitic a trecut de la PMP la PSD (deocamdată ca simpatizant) în urmă cu două săptămâni și este cotat cu șansele cele mai mari de a fi desemnat candidat din partea PSD la primăria Piatra Neamț.

Președintele PSD Neamț, Daniel Harpa, făcea apel la adversarii politici în urmă cu ceva timp, să folosească un limbaj civilizat în disputele cu caracter politic. Și Harpa a criticat protestul AUR de seara trecută, despre care a afirmat că îngroapă democrația. Detalii în articolul de mai jos:

Daniel Harpa, reacție la protestul AUR de la sediul PSD: ”Acele acțiuni demonstrează clar că îngropăm democrația”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.