A treia oară a fost cu noroc, anunta CJ Neamt, dupa ce in sfarsit, o asociere de firme s-a aratat interesata sa preia lucrarea pentru drumul judetean dintre Piatra- Neamt si limita cu judetul Bacau, care include si str. Izvoare din Piatra- Neamt. Constructorii au depus o oferta pentru modernizarea drumului, singura conditie acum, fiind ca ofertantul sa se incadreze la conditiile de eligibilitate. Oferta este in faza de evaluare.

Este a treia licitatie organizata de CJ Neamt pentru lucrarea respectiva. La primele doua nu s-a prezentat niciun constructor pentru ca fondurile prevazute pentru proiect erau mai mici decat costurile reale, din cauza cresterii preturilor in perioada de timp scursa între depunerea proiectului si acceptarea lui pentru finantare. Pentru a treia licitatie, CJ Neamt a marit suma alocata realizarii proiectului.

Strada Izvoare a fost preluata de Consiliul Judetean Neamt de la Primaria Piatra- Neamt, pentru a fi inclusa in proiectul amintit, insa din cauza intarzierilor cu licitatia, a ajuns intr-un stadiu de degradare accentuat, spre marea nemultumire a riveranilor si a participantilor la trafic.

Comunicat de presa, CJ Neamt:

A treia oară a fost cu noroc!

  • este în evaluare oferta asocierii de firme interesate de modernizarea Axei rutiere strategice 3, care include strada Izvoare din Piatra Neamț
  • valoarea totală pentru modernizarea celor 70 de km este de circa 165,7 milioane de lei

Una dintre cele mai importante lucrări de infrastructură rutieră din județul Neamț va demara în scurt timp. O asociere de firme a depus oferta pentru a realiza proiectul „Axa rutieră strategică 3: Neamț – Bacău – Reabilitare și modernizare axa de transport Piatra Neamț – Mărgineni – Făurei – Horia – Ion Creangă – Icușești – limită județul Bacău“, finanțat prin POR 2014-2020.

Prin acest proiect se urmărește îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională. Acest drum include și strada Izvoare din Piatra-Neamț, preluată de la Consiliul Local Piatra-Neamț în iarna anului 2017. După 12 luni s-au finalizat toate documentațiile necesare pentru a putea accesa fondurile europene cu care să se realizeze „Axa rutieră strategică 3: Neamț – Bacău – Reabilitare și modernizare axa de transport Piatra Neamț – Mărgineni – Făurei – Horia – Ion Creangă – Icușești – limită județul Bacău“. Anul acesta au fost organizate două licitații și pentru că niciun constructor nu a fost interesat de ofertă, a fost mărită suma alocată, astfel încât lucrarea să devină mai atractivă.

Mă bucur că la a treia licitație avem un ofertant. Sper ca acesta să fie eligibil. În această perioadă sunt în analiză documentele cu care s-a înscris la licitație. Valoarea totală pentru modernizarea celor 70 de kilometri este de circa 165,7 milioane de lei. Contribuția Consiliului Județean Neamț este de peste 30 milioane de lei, reprezentând totalul cheltuielilor neeligibile ce vor trebui achitate, precum și contribuția de 2% din valoarea eligibilă, în cuantum de 2,67 milioane de lei.

            Toată vara s-a lucrat în comunele județului Neamț. Am semnat continuu contracte pentru proiecte de modernizare a infrastructurii rutiere. Zilele trecute am predat amplasamentul pentru consolidarea drumului Bâra – Stănița. Traseul se regăsește pe lista celor 44 de obiective cu o valoare de modernizare de 265 milioane de lei. Banii vin prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Este o grijă continuă a mea să avem drumuri bune și deja se vede o schimbare majoră. Sper să țină vremea, astfel încât să se realizeze cât mai multe lucrări care se află în derulare ori să mai reușim să începem altele noi, iar constructorii să poată respecta graficele de execuție din contractele pe care le au în derulare.

            Dacă analizăm câte schimbări au avut loc în infrastructura nemțeană, sunt mândru de rezultatele muncii mele! Am ținut cont de sesizările participanților la trafic, de doleanțele primarilor, de nevoile fiecărei localități și am urmărit să găsesc soluții pentru fiecare caz în parte! Vreau să avem șoferi mulțumiți de traficul din Neamț, vreau să dezvoltăm turismul în zonă și să îmi onorez o promisiune făcută către nemțeni – aceea de a moderniza 90% din infrastructura nemțeană în acest mandat“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.