Incepand de marti, 6 septembrie, dispar din Piatra Neamt toate microbuzele private pentru transport persoane, a anuntat astazi intr-o conferinta de presa, Cristian Sauciuc, directorul Troleibuzul SA, companie din subordinea CJ Neamt, care va prelua toate traseele din oras. Astfel, in Piatra Neamt vor circula doar autobuze. ”Vreau sa comunicam cetatenilor din Piatra Neamt si din localitatile limitrofe, ce se intampla de marti, 6 septembrie, ce se intampla cu transportul public. Ieri am semnat contractul cu ADI Urbtrans, prin care suntem singurul transportator public pe raza ADI Urbtrans, ceea ce inseamna municipiul Piatra Neamt, Gîrcina, Alexandru cel Bun, Savinesti, Roznov, si de pe 6, cetatenii sa stie ca microbuzele nu vor mai fi, deci sa nu le astepte in statii, sa se suie in autobuzele noastre, pentru ca microbuzele nu vor mai exista pe raza municipiului Piatra Neamt”, a spus Sauciuc.

Acesta a mai adaugat ca in ADI Urbtrans va intra si comuna Dumbrava Rosie, fiind deja aprobata o Hotarare de Consiliu Local in acest sens, prin urmare, autobuzele Troleibuzul SA vor putea prelua calatori si din aceasta comuna.

Referitor la traseele din Piatra Neamt, Cristian Sauciuc a precizat ca acestea vor ramane aceleasi ca si pana acum, cu exceptia cartierului Precista, unde autobuzele nu vor mai intra pe straduțele din cartier, iar calatorii vor fi preluati din statiile de pe B-dul Decebal. Măsura vine ca urmare a faptului că mijloacele de transport in comun ingreunau sau chiar blocau traficul rutier pe strazile înguste din cartier.

Frecventa cu care vor circula autobuzele va fi de 8 minute, inclusiv in zilele de weekend si sarbatori legale, insa pot surveni modificari în perioada de inceput. Toate autobuzele sunt echipate cu rampă pentru persoane cu dizabilitati si cu aer conditionat. Tot de marti, vor deveni functionale aproximativ 30 de statii inteligente din cele peste 60. Acestea vor fi sincronizate prin GPS cu autobuzele, iar calatorii vor putea vedea in timp real unde se afla autobuzele si cat trebuie sa mai astepte in statie.

Scoaterea microbuzelor de pe trasee este o conditie prinsa intr-un proiect cu fonduri UE, prin care urmeaza sa se achizitioneze autobuze electrice. Primele 21 de autobuze electrice ar trebui sa ajunga la sfarsitul lunii noiembrie/inceputul lunii decembrie, urmand ca dupa ce vin si celelalte autobuze, pana la un total de peste 40, Troleibuzul SA sa opereze transportul in comun doar cu autobuze electrice.

Declaratiile complete ale directorului Cristian Sauciuc:

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

8 COMENTARII

  1. Trebuia să se întâmple odată și odată era o mare harababura cu transportul în comun, adică nu era transport în comun era o fugă după bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.