Scandalul ”Mita electorala laDobreni”, continua in instanta.

Ieri, 21.07.2016, a fost un al doilea termen in instanta, care a dispus o amanare pentru data de 18.08.2016.

Asadar, emotiile pentru Vasilica Cretu nu au trecut fiind foarte posibil ca învestirea actualului primar sa fie anulata, iar alegerile pentru functia primar la Dobreni, sa se repete.

Vasilica Cretu a castigat alegerile pe 5 iunie 2016, cu un vot in fata lui Dan Ceausu, cel care era primar la acea data.

Scandalul insa, a pornit nu de la faptul ca Ceausu a pierdut ci pentru ca au aparut informatii si probe cu o saptamana inaintea votului, cum ca Vasilica Cretu ar fi oferit mita electorala, constand in excursii la manastiri si bani cash, asa cum marturisesc in materialul video de mai jos, chiar cei carora li s-a oferit mita. Mita ar mai fi fost disimulata si in praznice, trei la numar, facute chiar in perioada campanieie electorale cu un aport considerabil a doi preoti din comuna, subiect de care ne vom ocupa mai pe larg in zilele urmatoare.

Iata declaratiile a trei persoane care spun ca li s-a oferit mita electorala constand in bani, chiar de candidatul la acea vreme, Vasilica Cretu. Materialul a fost publicat de vestea.net

Din informatiiile noastre, ar exista peste 30 de persoane care sunt dispuse sa dea declaratii in fata anchetatorilor despre cum au primit mita, cine le-a dat-o si in ce conditii si cine sunt persoanele care s-au ocupat de ditribuirea ”atentiilor”. Se vehiculeaza sume cuprinse intre 50 si 300 de lei pentru un vot si dupa cum declara sursele noastre, la actiune ar fi participat cel putin inca doi barbati din comuna, ceea poate semana cu un grup infractional organizat.

Dupa cum se poate vedea si pe filmare, cei mai multi oameni au primit sumele de bani bagate in materiale publicitare electorale si abia cand au ajuns acasa au vazut ce au primit de fapt, lucru care i-a revoltat la maximum, de aceea si vor sa deconspire tot ce s-a intamplat.

Chiar si candidatul PNL Gheorghe Cozmescu- presedintele PNL Dobreni este dispus sa indrume eventualii anchetatori catre oameni care vor sa declare ca li s-a oferit mita, insa, cu toate ca la aceasta ora la Parchetul Neamt sunt cel putin doua plangeri penale pe numele Vasilicai Cretu pentru dare de mita electorala, nimeni nu misca un deget pentru a afla adevarul despre aceste acuzatii extrem de grave, aceasta atitudine dand nastere la tot felul de supozitii in randul oamenilor din comuna si nu numai.

Contactata de noi pe 2 iunie 2016, cu trei zile inainte de ziua votului, Vasilica Cretu a negat ca a oferit bani alegatorilor dar, a recunoscut cu nonsalanta ca a organizat excursii (vezi foto jos de pe profilul personal de facebook al candidatei, din timpul excursiilor, in care apare alturi de oameni din comuna) si praznice, ultimul praznic fiind chiar sambata 4 iunie, cu o zi inainte de alegeri, praznic la care oamenii ar fi fost indemnati cu ”deosebita daruire” sa participe, chiar de preotul Cosofret.

Asadar, din punctul nostru de vedere, cu asemena probe sansele ca învestirea Vasilicai Cretu sa fie anulata sunt considerabile.

Incercarile noastre din ultimele zile de a obtine un punct devedere si din partea Vasilicai Cretu au fost sortite esecului, ea nedorind sa ne raspunda apelurilor telefonice.

Prin urmare, daca dumneaei doreste, poate formula si trimite un drept la replica in scris, pe adresa redactiei.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.