Dragos Chitic si-a facut un prost obicei si anume acela de a-si face imagine electorala pe bani publici, adica pe banii nostri, ai celor care asiguram bugetul primariei Piatra- Neamt

Daca in urma cu vreo doua luni isi facea campanie electorala pe spinarea Politiei Locale si in sedinta de consiliu local din luna martie s-au dat bani cu nemiluita ONG-urilor de casa ale lui Chitic pentru aceleasi scopuri( VEZI AICI si AICI! ), iata ca astazi, asistam la un nou episod de acest gen.

La ”Sarbatoarea Curtii Domnesti”, o manifestare destul de reusita de altfel, primarul interimar Chitic si-a facut prezenta pe la pranz si nici la ora 19 nu se daduse plecat de pe platoul Curtii Domnesti. Aceasta manifestare este organizata din bani publici si nu ni se pare deloc normal ca un primar, indiferent care ar fi el, sa profite cat e ziua de lunga pentru a castiga capital electoral.

01

Ei bine, Dragos Chitic tocmai asta a facut. Insotit de o armata de oameni de la PNL, de la primarie, de fotografi si de jurnalisti de casa, a confiscat efectiv manifestarea. A mers tantos printre oameni, se facea preocupat, strangea maini, schimba impresii, facea poze cu cine voia si cu cine nu voia.

Cu vreo cateva zile in urma, Chitic se folosea de imaginea unei institutii de invatamant si de elevii de acolo pentru aceleasi scopuri. A plantat flori la corpul C al Liceului de Arte Victor Brauner. Pana acum nu i-a pasat de acea institutie care are nevoie ca de aer de ajutorul primariei. Anul trecut cand festivalul Camena organizat de liceul respectiv era la un pas sa se anuleze din lipsa de fonduri, Dragos Chitic nu a raspuns nici la apelurile parintilor nici ale directoarei de atunci, desi facea parte din acelasi partid cu primarul interimar Chitic.

Acum, Dragos Chitic se foloseste de un eveniment organizat din bani publici pentru a-si face imagine electorala, el si echipa sa, spre amuzamentul celor din piata, care comentau remarcand penibilul situatiei: ”Asta de ce sta toata ziua aici? Se teme ca din iunie nu va mai avea ocazia?” sau ”Chitic are de gand sa prelungeasca manifestarea asta pana in iunie?”

Capture 8

Si ca sa nu lipseasca cireasa de pe tort, PNL-istii prezenti langa Chitic, s-au facut foc si para cand in piata au aparut vreo zece tineri sustinatori ai lui Liviu Harbuz, care organizasera un fel de mars pentru un oras verde. Chiar asta si aveau scris pe tricouri:”Vrem un oras verde”

9

Simtind ca li se strica socotelile si ca nu vor putea pune monopol pe intregul eveniment, PNL-istii au inceput la un moment dat sa se manifeste zgomotos si nu au lipsit nici incidentele. Tinerii lui Harbuz au fost apostrofati si chiar bruscati, spunandu-li-se ca nu au ce cauta in piata, pentru ca undeva pe spatele tricourilor, scria destul de discret, ”Liviu Harbuz”.

Intelegem sa fie si primarul interimar sau cum o fie el, prezent la un eveniment. Dar nu putem intelege ca el sa profite si sa stea scai o zi intreaga, ca si cum ar fi facut manifestarea la el in curte, pe banii lui de acasa si sa se comporte ca la un miting de partid.

Nu e bine deloc ce se intampla domnule Chitic. Nu se poate pune stapanire pe piete si pe evenimente sustinute din banii cetatenilor, doar pentru ca cineva vrea sa fie primar sau consilier local in Piatra- Neamt. Nu se poate sa va bateti joc de noi pe banii nostri. Daca vreti bai de multime, faceti-le pe banii dumneavoastra sau ai celor din echipa dumneavoastra, care vor sa ajunga la butoane, adica acolo unde sunt de de prin 2004.

Ionut CORFU

7 6 4 3 2

 

DISTRIBUIȚI

8 COMENTARII

  1. Se pare că a devenit un obicei a celor din PNL să confiște manifestările culturale!
    Astă seară, un deputat cu cămașă albastră, care mai avea încă urme de roșu pe ea, a considerat că e de bun -simț să nu salute publicul dintr-o sală venit să asiste la un eveniment spiritual de înaltă ținută și să -ntoarcă spatele tuturor, mai puțin celui care a avut bunăvoința să -l invite pe scenă.
    Atitudine arogantă și de post gust!

  2. Nu este prima dată când acest distins domn își face campanie electorală pe bani publici!Problema de fond este ca , sumele repartizate pentru diverse manifestări culturale și distractive ,sunt utilizate in scopuri electorale!Oare ce fac consilierii locali ,ridică doar mâna …și aprobă?….sau sunt organizatorii acestor manifestări!

  3. Domnul primar interimar Chitic este disperat, se foloseste de orce ii poate aduce capital electoral, a cam pierdut startul, nu are calitate de lider, ii trebuie un dirijor.

  4. Domnul primar interimar Chitic este disperat, se foloseste de orce ii poate aduce capital electoral, a cam pierdut startul, nu are calitate de lider, ii trebuie un dirijor.

  5. Domnule Chitic, nu mai folosiţi banii publici pentru nevoile dumneavoastră. Dacă vreţi să vă faceţi campanie, folosiţi-vă banii dumneavoastră.

  6. Totusi, este normal ca la un eveniment al urbei sa fie prezent primarul, in schimb campania domnului Harbuz nu s-a potrivit in context absolut deloc. Iar remarcile domnului jurnalist nu sunt deloc obiective.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.