Asa dupa cum am promis saptamana trecuta,(Vezi articolul aici!) revenim cu un alt exemplu de ”pomana electorala”. De data aceasta este vorba despre spatii date in folosinta in mod gratuit in Forum Mall Center sau Mall-ul de la piata, cum este el mai bine cunoscut de pietreni.

In celebra sedinta de consiliu local din data de 24.03.2016, a fost dat in mod gratuit un spatiu de 33 de metri patrati in respectiva cladire, unei Asociatii de tip ONG.

 Facem precizarea ca nu avem nimic impotriva unor astfel de Asociatii, cu atat mai putin impotriva celei in discutie, ale carei activitati sunt in cea mai mare parte utile comunitatii.

Nu intelegem insa, de ce se dau gratis bunuri care apartin primariei, cand ele ar putea fi folosite in activitati care sa aduca bani la bugetul institutiei.

Interesant in acest caz este faptul ca desi Asociatia a facut o cerere pentru acel spatiu in care se arata dispusa sa plateasca o chirie de 2,64 lei pe metru patrat, intr-un gest de marinimie pe banii nostri, primaria pune la dispozitie spatiul, gratuit.

cerere sens civicsens civic spatiu mall

Sa fie oare de vina trecutul politic din PDL al presedintelui Sens Civic, Andrei Carabelea atunci cand era coleg de partid portocaliu cu persoane care se afla si acum in conducerea primariei? Sau… faptul ca la toate manifestarile ONG-ului apare in prim plan primarul interimar Dragos Chitic? Ultima aparitie de acest gen, a fost in urma cu cateva zile la ”Ora Pamantului”, pe platoul Curtii Domnesti, cand in centrul atentiei manifestarii a fost primarul interimar Dragos Chitic.

1484238_1001228876609857_6549501585769430935_n

Asociatia Sens Civic nu este nici prima, nici ultima si nici singura Asociatie care beneficiaza de spatiu gratuit in Forum Mall Center. Mai sunt si alte ONG-uri care obtin spatii in aceleasi conditii si pe aceleasi considerente, adica prietenii si legaturi politice. ONG-urile respective sunt abonate la bani publici, o parte importanta din bugetul primariei fiind sifonata in acest mod. Stim, legea permite astfel de lucruri dar, are si prevederi care permit primariilor sa respinga cereri de acest gen. Din cate se observa, nu se tine cont de ele deloc.

Si ar mai fi de mentionat si faptul ca Andrei Carabelea este si proaspat presedinte de partid politic. Partidul se numeste PACT. Din cate stim, politica nu se prea pupa cu organizatiile nonguvernamentale.
Capture

Din pacate, astfel de obiceiuri de a face campanie electorala pe bani publici s-au inpamantenit la Primaria Piatra- Neamt, de unde pleaca bani la gramada pentru tot  felul de organizatii care rasplatesc apoi pe politicienii din fruntea institutiei, invitandu-i la evenimentele pentru care s-au dat bani, ii scot in prim plan si le aduc mii de multumiri in fata publicului. In alte cazuri, oameni din presa care controleaza astfel de organizatii, publica articole laudative sau le iau apararea acelorasi politicieni prin materiale de presa. Consideram ca astfel de practici trebuie sa inceteze, ele nefiind altceva decat metode de capusare a bugetului primariei, la care contribuim cu totii.

Vom reveni si cu alte exemple.

Ionut CORFU

 

3 COMENTARII

  1. Da bravo!!!! Pe contract am avut luati 4 mp la pretul de 10 euro +tva si m-au trimis la ultimul etaj intr-un colt neoferindu-mi nici macar sursa de curent electric.Si un pupin “”””ist isi ia spatiu ca are el ONG…. Bravo Dom’Interimar cu atributii de Primar !!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.