Intr-o declaratie publica facuta pe contul sau de pe o retea de socializare, intitulata ”Un altfel de drept la replica” Laurentiu Dulama (PMP), vicepresedintele CJ Neamt ii trage un perdaf lui Ionel Arsene in care insinueaza ca o parte a presei platita din banii CJ Neamt ataca PMP la ordin si ii atrage atentia lui Ionel Arsene ca nu are voie sa faca politica, fiindu-i interzis acest lucru de instanta, nerespectarea acestei conditii putandu-l baga inapoi dupa gratii.

Totul a pornit de sedinta de CJ de ieri (30 martie) in care Arsene-PSD a vrut sa fie vioara intai in ceea ce priveste adoptarea unei declaratii simbolice de reUNIRE cu Republica Moldova, chiar daca Dulama-PMP venise cu un proiect de hotarare in acest sens, inainte cu 9 zile de sedinta, proiectul lui fiind trecut la ”si altele”.

Loading...

Declaratia lui Laurentiu Dulama:

Un altfel de drept la replică

Domnule Președinte al Consiliului Județean Neamt,
Am observat în ultima perioada în presa pentru care, cu ajutorul ALDE, ati pregătit 250.000 lei, că noi, consilierii PMP si PNL, suntem acuzați că nu votăm proiecte de hotarare importante pentru Piatra-Neamt, Roman si judet. Acuzațiile, facute la modul pueril si neprofesionist, pornesc de la o declarație data de dumneavoastra. Aflăm că va considerati hărțuit politic. Noi ne facem datoria si va reamintim ca nu aveti voie să faceți politica in acest moment si asta nu din vina noastra.

Acuzați că nu am votat rectificarea bugetara. Cand a fost pusă ea la dispoziția consilierilor pentru analiza?
Proiectul de rectificare bugetara avea peste 400 pagini.

Trebuie să le spuneti ceva locuitorilor județului.
Că PSD si ALDE nu aveau nevoie de voturile opoziției ca sa treaca rectificarea bugetară. Era suficient să si strângă toti consilierii la sedinta. Ei oricum votau fără să analizeze. Este adevarat ca un proiect nu ar fi trecut, cel prin care doreati sa asigurați confortul fostei secretare de județ, promovată apolitic ca Prefect. Nu îndrăznesc să cred ca dumneavoastra sunteti cel care a propus noul prefect, pentru ca ar fi vorba de o actiune politica. Este probabil mult mai usor sa semnezi decizii ale prefectului cand ai continuitate pe scaunul tau.
Recunoaștem că aveți, totusi, un merit mare. Sunteti, impreuna cu colaboratorii dumneavoastră, maeștri in copy paste, cand vine vorba de inițiative si proiecte.

Deocamdată o sa prezint nemtenilor un singur exemplu.

Pe 21 martie 2018, am depus o initiativa catre secretarul judetului, referitoare la Declarația de Unire, despre care se stie deja.
Noul secretar a tergiversat punerea ei pe ordinea de zi. La insistențele mele mi a spus că nu poate face asta deoarece si dumneavoastra aveti o inițiativă similară apărută pe 27 martie. Avand majoritatea simpla, ati respins la vot inițiativa mea, dar profitând de calitatea dumneavoastra de președinte, ati citit o declarație asemănătoare, fără ca ea să treacă prin votul consilierilor. V-ati impus vointa, facând practic o declarație politica?
În adoptarea anumitor decizii, ce tin de „Centenarul Unirii”, buna adiministrare a județului, prioritatea interesului locuitorilor acestuia, nu mai suntem adepții unuia sau altui partid, ci suntem oameni cu propriile sisteme de valori.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.