DSP Neamt anunta ca potrivit cifrelor centralizate in aceasta dimineata (17 martie), in judetul Neamt sunt peste 100 de persoane in carantina. Se precizeaza totodata ca ancheta epidemiologica pe cazul ”concursul de dans” este inca in desfasurare.

Comunicat de presa, DSP Neamt:

La data de 17.03.2020 ora 8:30, de pe teritoriul județului Neamț s-au raportat la Centrul Naţional de Supraveghere şi control al Bolilor Transmisibile următoarele informaţii:

  • 113 persoane in carantină;
  • 417 persoane în autoizolare la domiciliu, din care 6 persoane instituţionalizate.

La aceasta data, pe teritoriul judeţului Neamţ, s-au confirmat 2 cazuri noi de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus), care sunt internate in Spitalul de boli infecţioase Iaşi și se află sub supraveghere medicală permanentă. Unul dintre cazuri este caz apropiat cu bărbatul confirmat din Constanta, care a fost prezent la Campionatul de dans sportiv de la Sala Polivalenta Piatra Neamț (in data de 29.02-1.03.2020). Cel de-al doilea caz are legătura tot cu Campionatul de dans sportiv. Starea generală de sănătate a pacientilor este bună. Ancheta epidemiologica este in desfășurare.

Reamintim ca dupa ce a fost la concursul de dans sportiv din Piatra Neamt, primarul Dragos Chitic a intrat in izolare la domiciliu. Vezi AICIÎncă două cazuri de coronavirus în Neamț, primarul Chitic a intrat în izolare

tvmneamt.ro

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.