In aceasta seara, locuitorii din zona Ocol de pe strada Cetatea Neamtului din Piatra Neamt au alertat autoritatile, dupa ce au observat ca dinspre paraul Cuiejdi vine un miros irespirabil, iar in apa sunt sute de pesti morti, pe o distanta de cateva sute de metri. La fata locului au sosit cei de la Apele Romane care au luat probe din apa, dar si un echipaj de politie de la politia municipiului. Cetatenii erau extrem de nemultumiti, pentru ca sunasera la mai multe institutii in atributiile carora intra rezolvarea a astfel de evenimente si nu li s-a raspuns, ori au fost pasati de la unii la altii. Abia dupa ce au sunat la 112, si-au facut prezenta cei de la Apele Romane, dar cu destula intarzaiere incat sa existe posibilitatea ca probele sa numai fie concludente spre nemultumirea celor prezenti care vociferau spunand ca nu este deloc normal sa ajunga  presa inaintea autoritatilor.

Din spusele celor prezenti, acesta nu este singurul incident de acest fel, ultimul fiind observat sambata trecuta, in acelasi loc. Oamenii spuneau ca substantele care au afectat mediul, ar putea proveni de la o firma care goleste haznale si deverseaza continutul vidanjelor in parau. Altii spuneau ca au vazut masini de la o spalatorie chimica din oras care deversau din rezervoare substante chimice rezultate din curatarea tesaturilor. In orice caz, in zona era un miros de nesuportat, iar pe fundul apei erau sute de pesti morti.

Cei de la Apele Romane urmeaza sa identifice substanta care a cauzat incidentul, dupa care vor trimite rezultatele la politie pentru a incepe o ancheta in vederea identificarii celor care au fost in stare sa faca asa ceva avand in vedere ca poate fi pusa grav in pericol sanatatea populatiei, a faunei si a florei.

Ionut Corfu

foto:Flavius Corfu

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. […] Noi am trimis un mail Directiei de Sanatate Publica ieri, in care am cerut informatii despre problemele semnalate. Ca de obicei, ca toate institutiile care ar trebui sa ne protejeze, ni s-a servit sablonul cu „veti primi un raspuns”. Desi am cerut macar o confirmare daca exista sau nu o problema, nici pana la ora redactarii, adica dupa mai bine de 24 de ore, nu am primit absolut niciun semn, ceea ce ne face sa presupunem ca se ascunde ceva, exact ca in cazul IPJ, sau in cazul Apele Romane, Garda de Mediu si DSVSA cand anul trecut am semnalat de peste zece ori, toata vara, ca cineva arunca substante otravitoare in paraul Cuiejdi, dar, institutiile sustinute din bani publici, tac malac si acum, ba chiar nici nu au mai trimis rezultatele analizelor facute atunci, desi au fost solicitate in toate modurile posibile.( VEZI AICI!) […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.