Se schimba iar seful Politiei Neamt, dupa ce comisarul sef Paul Tablan a castigat astazi procesul impotriva MAI, intentat dupa ce a fost demis pentru ca nu avea basca. Adica pentru ca nu i-a mai fost acordat certificat ORNISS din motive care nu au fost facute niciodata publice, pentru ca legea nu obliga ORNISS sa motiveze astfel de decizii.

Curtea de Apel Bacau l-a repus pe Paul Tablan pe functie, decizia trebuind pusa in practica de indata, cu sau fara certificat ORNISS.

Paul Tablan a confirmat informatia pentru tvmneamt.ro si a declarat a fost si el prezent in sala astazi, hotararea judecatorilor fiind definitiva si executorie ”Este doar o etapa castigata, pentru ca este vorba despre doua actiuni in instanta. Una pentru suspendarea ordinului de ministru, cea pe care s-a dat verdictul astazi si inca o actiune pentru anularea ordinului, iar procesul pentru aceasta actiune ar putea dura pana la doi ani. Ministerul de Interne poate face recurs in 5 zile, insa este foarte greu de crezut ca instanta va reveni asupra deciziei pe care a luat-o astazi. Mai am cateva zile de concediu medical, apoi voi reveni pe functie”, a declarat Paul Tablan pentru tvmneamt.ro

Hotararea instantei vine dupa doar 2 zile de la prelungirea cu 3 luni a mandatului de interimar al comisarului sef Neculai Catana, cel care a preluat sefia IPJ Neamt dupa demiterea lui Paul Tablan, dovedita acum cam ilegala.

Intrebat cum va putea sa-si indeplineasca atributiile de serviciu fara sa aiba acces la documente si informatii secrete, Paul Tablan a spus ca va solicita inca o data emiterea certificatului, iar daca nu-i va fi eliberat, poate conduce IPJ Neamt fara probleme prin cei doi adjuncti, asa cum a facut si in perioada mai- noiembrie 2019, cand nu a avut certificat ORNISS.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.