Un incendiu în urma căruia a avut loc și o explozie, s-a produs noaptea trecută (2/3 februarie) în comuna Săvinești, la o firmă (Amcor Fleixibiles) producătoare de folie polietilenă. Din fericire nu au fost victime, însă pagubele sunt însemnate. ”La ora 00:50, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un operator economic situat pe strada Unirii în comuna Săvinești.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Punctul de lucru Roznov (o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD), Detașamentul de pompieri Piatra Neamț (două autospeciale de stingere) și SVSU Roznov (o autospecială de stingere).

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la o instalație tehnologică și la două recipiente metalice în care erau stocate substanțe inflamabile (diluanți).

În primă fază s-a intervenit cu mijloacele de primă intervenție (stingătoare) din dotarea operatorului economic.

Imediat s-a produs o explozie, iar incendiul s-a propagat la fațada și acoperișul halei, cu posibilitatea propagării la întreaga construcție în care se aflau utilaje se producție, materii prime și finite.

Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului, utilizând spumă din dotarea autospecialelor. Au ars 3 instalații tehnologice, 80 mp acoperiș, 30 mp din fațada construcției și substanțe inflamabile depozitate în instalația tehnologică și recipientele metalice.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric la o instalație tehnologică. Nu au fost victime”, a declarat lt. Irina Popa- ISU Neamț.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.