Numele senatorului Răzvan Cuc, ales în 2020 pe listele PSD Neamț, apare în dosarul șpăgilor de peste 20 de milioane de euro de la Aeroportul Otopeni, dosar în care au fost făcute deja mai multe arestări preventive.

Printre numele de top de politicieni români menționate în discuțiile (înregistrate) în care cei doi patroni ai magazinelor duty-free de la Otopeni vorbeau despre trecutul și prezentul circuitelor șpăgilor care să le asigure liniște, se numără și cel al fostului ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, actualmente senatorului (PSD) de Neamț, scrie vestea.net

Stenogramele respective au devenit publice (și au fost rostogolite în online de multe publicații centrale) încă din data de 4 aprilie și, până acum, senatorul de Neamț nu a făcut vreun comentariu public pe acest subiect, în timp ce alți politicieni de calibru, unii chiar din PSD (Sorin Grindeanu, Marcel Ciolacu, Gabriela Firea) au negat vehement orice implicare a lor în acele combinații.

Subliniem faptul că menționarea numelui lui Cuc în aceste discuții (care par a fi decupate dintr-un scenariu de film cu mafioți) nu reprezintă, în sine, o probă a unei eventuale vinovății, dinamica discuției putând releva (ca variantă) și un dialog între doi combinatori din care unul încerca să-i ia fața celuilalt menționând nume sau episoade care să impresioneze.

Numele lui Cuc este pomenit în legătură cu un episod mai vechi care ar fi avut loc pe vremea când actualul senator era Ministru la Transporturi și când unul dintre cei combinatori (Cătălin Lăscuț) s-ar fi dus la acesta (ca să rezolve tot cu „liniștea”) pentru dute-free-uri, cu recomandarea Gabrielei Firea (pe atunci primar general al Capitalei), mai menționează sursa citată… continuarea articolului plus stenogramele complete AICI

Pe timpul guvernării PSD (Guvernele Grindeanu, Tudose și Dăncilă), Răzvan Cuc a fost impus ministru la Transporturi, de baronul fugar, Ionel Arsene. Când era Cuc ministru, au fost alocați peste 80 de milioane de euro, bani pentru refacerea drumului Bicaz- Poiana Largului. Lucrările au fost încredințate direct firmei cumătrului Ginel Vlasie, pe motiv că drumul reprezenta stare urgență. Ulterior s-a descoperit că starea de urgență era de fapt inventată, fiind făcute mai multe falsuri pentru ca lucrările să ajungă la cine trebuie, motiv pentru care o parte din finanțare a fost oprită, iar drumul nu a mai fost finalizat nici până astăzi. Procurorii DNA au deschis un dosar penal pe acest subiect, însă de peste doi ani de zile, nu se mai știe nimic despre stadiul cercetărilor sau dacă se mai fac cercetări.

Originar din județul Giurgiu, Răzvan Cuc a fost adoptat de Arsene la Neamț, iar în anul 2020 a fost impus drept candidat PSD pentru funcția de primar de Piatra Neamț, clasându-se pe locul 3 după Andrei Carabelea și Dragoș Chitic. Pentru a nu-și lăsa protejatul pe dinafară, Arsene i-a dat fostului ministru locul 1 pe lista PSD Neamț la Senat, Răzvan Cuc intrând astfel în Parlament.

Răzvan Cuc a mai fost implicat într-un scandal, în anul 2019, după ce fosta șefă a Tarom, Mădălina Mezei, a spus că în ziua votării unei moțiuni de cenzură împotriva guvernului PSD, Răzvan Cuc i-ar fi cerut să țină la sol avioane în care se aflau parlamentari din opoziție, pentru ca aceștia să nu poată participa la vot. DNA a deschis un dosar penal pe această speță, în care a fost audiat și actualul senator PSD de Neamț.

Deși în cele două campanii din 2020 spunea că va fi în slujba județului Neamț, imediat după ce a obținut postul de senator, Răzvan Cuc a dispărut din peisaj. A reapărut însă recent, imediat după condamnarea și fuga prietenului său, infractorul PSD, Ionel Arsene.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. In campania electorală din 2020 Ginel ,Răzvan Cuc și Arsenie umblau prin județ că Sfântul Petru cu Isus Hristos, îi vedeau toată lumea, era ceva normal ,nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.