Un incendiu de vegetatie a izbucnit ieri 29 iunie, intr-o padure din comuna Borca. Focul a pornit de la ramasitele unui incendiu care s-a produs in acelasi loc, pe 24 iunie. Fiind o zona stancoasa, au ramas resturi de jar, care ieri au reaprins vegetatia uscata.

Interventia silvicultorilor s-a incheiat astazi si a fost una foarte dificila, din cauza terenului stancos si cu o inclinatie de 40%. ”ln data de 29.06.2022, Ocolul Silvic Borca prin personalul de teren si cu mijloacele tehnice din dotare, sprijiniti de autospeciala de stingere a incendiilor a Pimariei Borca, a procedat la localizarea si stingerea incendiului.

Fiind date conditiile stationale, focare multiple izbucnite prin crapaturile stancilor,
panta foarte mare, peste 40%, imposibilitatea accesibilizarii zonei, diferenta de nivel fata de baza parcelei de aproximativ 100 de metri, s-a cerut sprjinul prin apelul unic de urgenta 112, unei autospeciale dotata corespunzator pentru interventia la incendiile de fond forestier, de la Garda de Pompiei Poiana Teiului, care a reusit sa aprovizioneze cu apa locul interventiei.

lncendiul s-a manifestat la nivel subteran si la nivelul litierei, fiind afectata a
suprafata de apraximativ 1000 mp. Prin eforturile deosebite depuse de catre lucratorii silvici din cadrul O.S.Borca, sprjiniti de catre pompierii militari de la Garda Poiana Teiului si S.V.S.U al Primariei Borca, s-a reusit limitarea pagubelor aduse fonduluiforestier si localizarea incendiului. Zona ramane sub supraveghere permanenta a silvicultorilor pana la stingerea definitiva a focarelor active”, a declarat Viorel Timișescu- Directia Silvică Neamț.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.