4 garsoniere au fost avariate și 20 de persoane au fost evacuate după un incendiu izbucnit ieri seară într-un bloc din comuna Săvinești, din cauza unui scurtcircuit electric. ”La ora 18:21, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu într-o garsonieră situată la primul etaj într-un bloc de locuințe de pe strada Tineretului în comuna Săvinești.

La locul solicitării s-au deplasat forțe și mijloace de intervenție de la Punctul de lucru Roznov, Detașamentul de pompieri Piatra-Neamt și SVSU Săvinești.

Aproximativ 20 de persoane s-au autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție, iar alte 7 persoane, din care un minor, au fost evacuate de pompieri.

Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars: mobilier, aparatură electrocasnică, materiale textile și documente (din garsoniera în care s-a produs incendiul) și s-au deteriorat o ușă, conductele de apă și cablurile electrice din altă garsonieră învecinată. Din cauza fumului și a temperaturii ridicate au mai fost afectate și alte trei garsoniere.

Pompierii au acționat și pentru evacuarea fumului din imobil. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric. Nu au fost victime”, a declarat cpt. Irina Popa- ISU Neamț.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.