La inceputul lunii iulie, ministrul Muncii, Rovana Plumb, anunta ca indemnizatia pentru persoanele cu handicap ar putea fi majorata cu 30%, in urma discutiilor purtate cu Ministerul Finantelor Publice urmand a se stabili de cand ar putea fi facuta aceasta majorare. Dupa sase ani de zile, in care indemnizatiile persoanelor cu handicap nu au mai fost indexate, guvernantii isi indreapta atentia si asupra acestei categorii defavorizate.
Lasate in seama nimanui, persoanele cu handicap grav trebuie sa se descurce cu o indemnizatie lunara de 293 de lei. In cazul in care acestia nu au asistent personal, pot opta pentru incasarea indemnizatiei de insotitor, din care sa-si plateasca, pe cont propriu, un om care sa-i ingrijeasca. Pentru cei cu handicap accentuat, indemnizația este de 234 de lei, iar pentru persoanele cu handicap mediu de 33 de lei.
Situatia este cu atat mai grava, cu cat persoanele cu handicap grav nu au alte surse de venit, fiind nevoite sa faca fata unor cheltuieli considerabile, care presupun intretinerea, plata medicamentelor si alte plati de prima necesitate. Potrivit datelor Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Neamt, numarul persoanelor cu handicap din judetul nostru se ridica la peste 16.000.

https://www.youtube.com/watch?v=n3wGxWn62JQ

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.