În luna noiembrie 2021, la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamţ, au fost realizate un număr de 182 acţiuni de control, din care 89 în domeniul relaţiilor de muncă şi 93 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Urmare finalizării acestor acţiuni, au fost dispuse 122 de măsuri pentru remedierea neconformităţilor constatate.

Un număr de 78 angajatori au fost sancţionaţi cu 100 de sancţiuni contravenţionale, din care 86 avertismente contravenţionale şi 14 amenzi în valoare totală de 80.000 lei, transmite ITM Neamt intr-un comunicat de presa. ”În luna noiembrie 2021, au fost realizate un număr de 93 acţiuni de control în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Au fost dispuse 78 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate.

Un număr de 61 angajatori au fost sancţionaţi cu 79 sancţiuni contravenţionale, din care 69 avertismente contravenţionale şi 10 amenzi în valoare totală de 33.500 lei.   

La Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamţ au fost comunicate 20 evenimente de muncă. Împrejurările în care s-au produs cele mai multe evenimente se referă la utilizarea  necorespunzătoare a echipamentelor de muncă şi accidentele de circulaţie. Dintre evenimentele comunicate, două au fost mortale. Toate  evenimentele  comunicate sunt în curs de cercetare.

În luna noiembrie 2021, inspectorii de muncă au efectuat un număr de 89 de controale, au dispus 44 măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate şi au aplicat în total 21 de sancţiuni contravenţionale, din care 4 amenzi în cuantum de 46.500 lei şi 17 avertismente contravenţionale.

La 2 angajatori, inspectorii de muncă au identificat 2 persoane care prestau muncă fără a avea încheiat contract individual de muncă în formă scrisă.Domeniul de activitate în care se presta muncă nedeclarată este exploatare forestieră”, se arata in comunicatul ITM Neamt.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.