Situația la Poiana Teiului devine din ce în ce mai gravă, în timp ce Prefectura (Adrian Niță- PSD) a transmis aseară că așteaptă niște avize de pe la București. Urșii au atacat din nou noaptea trecută, într-o gospodărie a unui bărbat de 30 de ani din satul Poiana Largului. Două oi și un miel au fost ucise. Animalele domestice au fost găsite sfâșiate în această dimineață, dar se presupune că atacul ar fi avut loc în jurul orei 2:30. Aceeași gospodărie a fost atacată și pe 10 iulie, când au fost ucise 5 oi.

Conform primăriței Ana Ancuța, de pe 20 iulie până în prezent, au fost înregistrate la primărie nu mai puțin 15 cereri de despăgubiri pentru animale domestice ucise sau pentru bunuri din gospodării distruse. Asta înseamnă că au fost în medie 3 atacuri de pe zi, ceea ce înseamnă că situația nu este gravă, ci deosebit de gravă și prezintă risc iminent pentru populație. În acest timp, deși presa locală a semnalat pericolul, Prefectura a ținut totul ascuns. Abia ieri prefectul Niță a convocat o ședință cu instituțiile responsabile, apoi a anunțat că se fac demersuri, dar mai durează (nu se știe cât), pentru obținerea unor avize de la București, deși legea spune că în astfel de cazuri, ursul poate fi eliminat pe loc, întrucât dacă atacă gospodării, reprezintă un pericol major.

Între timp, panica printre localnici crește de la o zi la alta și oamenii spun că sunt hotărâți să dea piept cu urșii de unii singuri, deși asta ar crește considerabil riscul să se producă și victime umane. Conform silvicultorilor, populația de urși pe Valea Muntelui ar fi de 10 ori mai mare decât ar trebui să fie, din cauza înmulțirii necontrolate, după ce s-a interzis vânătoarea lor.

Se pare că în zona Poiana Teiului ar fi cel puțin 7 urși agresivi, printre care și o ursoaică cu 2 pui.

Conform unor imagini de pe camere de supraveghere amplasate pe fonduri de vânătoare din zonă, există cel puțin doi urși tineri (frați) care ajung în comunități pentru că sunt alungați de pe teritoriul lor de un mascul în vârstă. Deci, încă o dată, clișeul ”ați tăiat pădurile”, se dovedește a fi o manipulare a ONG-iștilor isterici.

În același timp, prin încercarea de plasa subiectul sub tăcere, se demonstrează și incapacitatea instituțiilor confiscate politic, să asigure securitatea cetățenilor.

Ionut CORFU

 

1 COMENTARIU

  1. Oamenii disperati vor recurge la masuri disperate… deja in comuna se discuta de arme artizanale, braconaj, sau chiar de a cere ajutorul (platit evident) interlopilor, care, spre deosebire de populatia de rand, sunt inarmati… Vai de noi, ce-am ajuns… Ce face statul roman????
    ADMIN: Păi a cere ajutorul instituțiilor confiscate de PSD, e totuna cu a cere ajutorul interlopilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.