Rusu Costică, unul din cei mai vechi transportatori de persoane din judeţul Neamţ, susţine că patronul unei alte firme de transport, FIDELIS pe numele ei, are o mare susţinere la nivelul Consiliului Judeţean, altfel nu- şi explică faptul că nu este niciodată deranjat de nimeni, deşi incalcă orice reguli în ceea ce priveşte transportul de persoane în comun. Omul ne-a vizitat la redacţie intr-o ultimă încercare disperată de a sensibiliza pe cei în drept să rezolve această problemă în mod legal sperând că acest abuz se va opri şi cineva se va gândi totuşi să aplice legea.

Rusu spune că FIDELIS urmăreşte să-l scoată de pe piaţă prin metode ilegale, programând curse la aceleaşi ore cu el in mod ilegal, Rusu fiind cel care a câştigat licitaţia pentru traseul Roman- Piatra Neamţ, pentru cursele de dimineaţă.

Această situaţie datează din luna iulie şi deşi a semnalat ilegalitatea la CJ, nimeni nu se sinchiseşte, ba chiar intr-un răspuns, din 25.08.2015, se recunoaşte că ceva este putred în aces caz.
11910622_416683758515006_1073008932_n

În mod normal, în cazul de faţă, transportatorul acuzat ar fi trebuit să aibă licenţa suspendată. Dar se pare că cineva acolo sus îl iubeşte rău de tot, din moment ce i se permite să încalce legea în mod flagrant deşi cel afectat a făcut numeroase plângeri, încă de când a observat că i se sapă groapa.

11944789_416683781848337_1344200248_n 11911968_416683775181671_1333705463_n

Problema transportului de persoane este una veche în judeţul Neamţ şi pe marginea neregulilor şi cumetriilor din acest domeniu au curs râuri de cerneală.

” Nu ştiu cât mai rezist financiar şi psihic. Este clar că vor să mă scoată de pe piaţă. Este un plan bine pus la punct. Am luat şi o maşină nouă ca să pot câştiga acest traseu şi mai am de plătit leasing. În aceste condiţii nu ştiu cât mai rezist. Sper totuşi că mai există lege. Dacă nu, ajung în instanţă şi to nu va fi cum vor ei. Am verificat şi ştiu ca nu prea este în regulă cu obţinerea licenţei pentru cursele de amiază pe care le face Fidelis. Orice fac, mi se răspunde evaziv şi mi se ascund lucruri. Eu sunt sigur că cineva îl protejează pe Lucaci, patronul Fidelis, altfel nu şi-ar permite să facă orice vrea.” a declarat Rusu.

Cel puţin în cazul de faţă, nu trebuie decât să se deplaseze cineva din CJ într-o dimineaţă în autogara din Roman şi să constate că un transportator face curse ilegal, sancţiunea constând în retragerea licenţei. Simplu. Extrem de simplu. Dar, după cum susţine Rusu, se trage de timp, poate- poate va fi sufocat economic prin scăderea încasărilor, pierderile sale după apariţia acestei situaţii, fiind de 500 de lei pe zi, de pierdut având însă şi călătorii care de multe ori au fost lăsaţi în drum după ce maşinile Fidelis s- au defectat.

Nu este nimic nou, insă este scandalos ca un transportator să semnaleze la nivel de prefectură şi de CJ o încălcare flagrantă a legii, iar lucrurile nu numai ca nu se opresc, dar chiar se perpetuează, fără ca să existe măcar un avertisment.

Rusu Costică a adus la cunoştinţa celor de la Consiliul Judeţean că se va adresa instanţei şi va cere despăgubiri pentru toate pierderile pe care le-a suferit în acest timp, însă se pare că nici asta nu schimbă nimic. Poate totuşi, măcar în al unsprezecelea ceas se va gândi cineva din cei de la CJ că nu este deloc bine să lase în voia sorţii oameni şi destine.

Ionuţ Corfu

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. […] Rusu Costică, unul din cei mai vechi transportatori de persoane din judeţul Neamţ, susţine că patronul unei alte firme de transport, FIDELIS pe numele ei, are o mare susţinere la nivelul Consiliului Judeţean, altfel nu- şi explică faptul că nu este niciodată deranjat de nimeni, deşi incalcă orice reguli în ceea ce https://tvmneamt.ro/un-transportator-nemtean-acuza-daca-ai-spate-la-cj-faci-ce-vrei/ […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.