Una dintre cele mai moderne gradinite din judetul Neamt, este la Poiana Teiului si a fost data recent in folosinta, dupa ce a fost refăcuta din temelii.

Noua gradinita este in centrul comunei, chiar langa primarie si a fost complet reabilitata cu fonduri europene. In cladire a functionat tot o gradinita, insa aceasta ajunsese intr-o stare de degradare greu de imaginat.

Astazi, gradinita a capatat o cu totul alta infatisare, atat la interior cat si la exterior, aici fiind indrumati pentru primii pasi spre scoala, 86 de copii.

Proiectul a costat aproximativ 2.700.000 de lei, investitie in urma careia, a iesit o unitate de invatamant ”ca afara”.

In curte a fost amenajat un loc de joaca, iar in interior, nu a fost lasat nimic la voia intamplarii, mobilierul, dotarile si aspectul general, creând un mediu cald si primitor atat pentru cei mici, cat si pentru cadrele didactice.

De la grupuri sanitare special concepute pentru copii, pana la laptopuri, sisteme audio si video (videoproiector), jucarii, mobilier, cabinet medical si frigidere pentru alimente, totul arata ca la manual.

Structurata pe doua nivele, parter plus etaj, cladirea a fost prevazuta pana si cu un lift modern pentru persoane cu dizabilitati. Acesta se pliaza langa balustrada, iar la nevoie, se desface din telecomanda si urca pe un sistem de rulare, pe balustrada, pana la etaj. Tot pentru siguranta, exista si sistem de supraveghere video, atat la interior cat si la exterior.

Gradinita reprezinta fundatia intregii educatii a copiilor din comuna Poiana Teiului si nu numai. Tocmai de aceea, procesul modernizarii si reabilitarii a reprezentat un pilon esential al valorilor dupa care comunitatea noastra se ghideaza.

Modernizarea spatiului de gradinita in intregime, va conferi prescolarilor o atmosfera propice dezvoltarii in conditii de siguranta si totodata a activitatilor celor mici si educatorilor. Acest mediu, care acum se ridica la cele mai bune standarde europene, va putea oferi cadrul dezvoltarii si conturarii abilitatilor de care orice copil ar trebui sa beneficieze intr-o societate sanatoasa si prospera”, a declarat Ana Ancuța, primărița comunei Poiana Teiului.

I.C.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.