Nu mai este de mult timp o noutate ca pentru unii politicieni, inclusiv primari, inundatiile nu sunt decat prilej de bucurie. Mafia politica din judetul Neamt se bate acum pentru a pune mana pe banii veniti de la Guvern cu titlu de fonduri pentru inlaturarea efectelor inundatiilor.

Suma nu este deloc de ignorat. Vorbim despre peste 17 milioane de euro (77,886 de milioane de lei noi, potrivit prefectului Soroceanu- foto), pentru care acum se fac presiuni enorme sa ajunga la 2, maximum 3 firme agreate de cine trebuie.

Avem informatii sigure ca de cel putin 2 saptamani, un deputat bate drumul spre cel putin 3 comune de pe Valea Muntelui (Farcasa, Borca si Poiana Teiului, afectate de inundatiile din iunie/iulie) unde aranjeaza cu primarii ca lucrarile sa ajunga la o firma mult iubita si protejata de catre sforarii judetului. Fiind fonduri de urgenta, legea permite ca atribuirea lucrarilor sa se faca direct, pentru a nu se mai pierde timpul cu alte proceduri de achizitie, cum ar fi licitatiile.

Aceeasi situatie este cam in tot judetul Neamt si asa se explica de ce cei mai multi bani au ajuns la primariile controlate de PSD, in timp ce primari de la alte partide au obtinut 10% din sumele solicitate pentru acoperirea daunelor produse de inundatii.

Pentru ca subiectul este inca in curs de documentare, iar lucrarile nu au fost inca atribuite, deocamdata nu vom publica nume nici de oameni implicati in aceasta operatiune de capusare a banilor publici, nici nume de firme. Vom reveni.

Ionut CORFU

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.