O magazie de lemne a ars in totalitate sambata, cu tot cu 12 metri cubi de lemn de foc depozitat in interior. ”Sâmbătă, 23.03.2019, la ora 15:06, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o magazie de materiale aparținând Liceului tehnologic special Ștefan cel Mare. La locul evenimentului s-au deplasat cinci echipaje de pompieri militari, cu patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă și o ambulanță SMURD de prim ajutor, din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț, fiind sprijinite şi de cinci voluntari din cadrul SVSU Ștefan cel Mare, care au stins incendiul.

Ca urmare a producerii incendiului, au ars magazia cu pereți din lemn cu suprafața de cca. 100 metri pătrați, acoperișul realizat din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment cu suprafața de aproximativ 120 metri pătrați, deșeuri textile și material lemnos aproximativ 12 metri cubi și cca. 3000 metri pătrați vegetație uscată. Nu au fost victime.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise”, se precizeaza intr-un comunicat ISU Neamt.

Alte doua incendii s-au produs vineri, unul in comuna Horia si altul in comuna Margineni, se arata in acelasi comunicat:

Vineri, 22.03.2019, la ora 09:37, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o locuință particulară în comuna Horia, sat Cotu Vameș. La locul evenimentului s-au deplasat trei echipaje de pompieri militari, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, o autocisternă și o ambulanță SMURD de prim ajutor, din cadrul Detașamentului de pompieri Roman, fiind sprijinite şi de trei voluntari din cadrul SVSU Horia, care au stins incendiul.

Ca urmare a producerii incendiului, au ars aproximativ bunurile aflate în două camere și acoperișul comun al celor două camere pe o suprafață de aproximativ 30 metri pătrați.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,scurtcircuit la un conductor electric defect”.

Vineri, 22.03.2019, la ora 12:52, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență „112”, despre producerea unui incendiu la stoguri de fân în comuna Mărgineni, sat Hoisești. La locul evenimentului s-au deplasat trei echipaje de pompieri militari, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, o autocisternă și o ambulanță SMURD de prim ajutor, din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț, fiind sprijinite şi de patru voluntari, cu autospeciala de stingere din dotare, din cadrul SVSU Mărgineni, care au stins incendiul.

Ca urmare a producerii incendiului, au ars aproximativ 4 tone de fân și lucernă și cca. 1 tonă de coceni.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,foc deschis în spații deschise”.

Ionut CORFU (sursa foto: ISU Neamt)

 

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.