Elevii de la Poiana Teiului vor merge la școală cu un microbuz marca Mercedes, nou- nouț. Multe dintre microbuzele școlare alfate în uz, care au fost repartizate de Ministerul Educației în urmă cu 8 ani, 10 ani sau chiar mai mult, au ajuns deja la un stadiu de uzură foarte avansat, motiv pentru care necesită reparații dese și costisitoare. De vreo câțiva, ani, primarilor li s-au tot promis alte microbuze, însă acestea întârzie să apară. Astfel, primarii care au posibilitatea, înlocuiesc vechile microbuze cu altele noi, cu bani din bugetul local.

La Poiana Teiului, unul dintre cele 3 microbuze nu mai putea fi folosit, gradul de uzură fiind extrem de avansat, chiar dacă între timp a tot fost reparat. Primărița Ana Ancuța a decis să rezolve problema pe cont propriu, și din bugetul local, a fost cumpărat un microbuz Mercedes nou, în valoare de aproximativ 90.000 de euro.

Achizitia prin licitatie s-a finalizat în luna decembrie 2022, tot atunci fiind livrat și microbuzul cu 20+1 locuri. Acesta va intra efectiv pe trasee, începând cu data de 1 februarie, acum fiind în faza procedurilor de înmatriculare și de obținere a licenței de transport.

Cu sprijinul Consiliului Local am reușit achiziționarea unui microbuz scolar nou, care oferă elevilor din Petru Voda, toate condițiile de confort și siguranță pe parcursul deplasării către unitățile de învățământ de pe raza comunei.

Din respectul și grija pe care o port fiecărei categorii sociale, inclusiv copiilor din comunitate pentru care îmi îndrept în permanentă toată atenția, am reușit sa alocam de la bugetul local resursele financiare necesare achiziționării microbuzului.

A veni în sprijinul comunității pe care o păstorești înseamnă să ai capacitatea de a fi alături de ceilalți, să îi sprijini la nevoie. Grija e una dintre valorile esențiale, alături de respect, empatie, încredere și speranță”, a declarat primărița Ana Ancuța.

365 de elevi din Poiana Teiului sunt transportati zilnic cu microbuzele la cursurile școlare, dus- întors.

Nou microbuz Mercedes, are aproape toate dotările necesare confortului pasagerilor și transportului în condiții de maximă siguranță: sistem multi media, aer condiționat, pachet acustic, asistență la vânt lateral, asistent pentru mentinerea benzii de rulare, asistent la pornirea din rampă, asistent activ la frânare, adaptare drumuri nefavorabile, etc.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.