O femeie din Roman a pus pe jar poliția și cadrele medicale de la Ambulanță. Aceasta a născut ieri un băiețel în locuința sa, însă a refuzat orice fel de asistență medicală. Deși la fața locului s-a prezentat un echipaj de ambulanță SAJ, atât femeia cât și soțul ei, au refuzat tăierea cordonului ombilical și îndepărtarea placentei și nu au vrut nici să meargă la spital. ”11.02.2024, ora 15:39, Roman, solicitare pentru o naştere la domiciliu; nou-născut, sex masculin, născut la ora 09:50, la domiciliu, asistat de soţul doamnei; părinţii nou-născutului refuză pensarea cordonului ombilical şi refuză transportul la spital; s-a anunţat Poliţia şi la faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie; la ora 18:50 se decide deplasarea la locul solicitării a unui echipaj cu medic, un negociator şi un echipaj de poliţie; ajunşi la faţa locului, lehuza refuză tăierea cordonului ombilical şi transportul la spital, urmând ca în data de 12.02.2024, medicul de familie să elibereze certificatul constatator al naşterii”, a transmis SAJ Neamț.

În cele din urmă, după ore întregi de discuții în care au fost implicați și doi negociatori de la Poliție, cei doi părinți au permis cadrelor medicale să intre în locuință și să acorde asistență medicală. ”La data de 11 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost solicitați să intervină la un imobil din municipiul Roman, unde o femeie în vârstă de 32 de ani, din municipiul Roman, a dat nastere pe cale naturală, fără asistență medicală, unui copil de sex masculin și nu permite accesul cadrelor medicale în imobil, pentru îndepărtarea placentei și a cordonului ombilical.

Având în vedere faptul că viața mamei și a nou născutului ar fi putut fi pusă în pericol, la fața locului s-a deplasat un negociator din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și un medic.

În urma negocierilor, familia a permis accesul în imobilul a cadrelor medicale, pentru examinarea stării medicale a celor doi.

În activitatea de negociere a fost implicat atât negociatorul prezent la fața locului cât și un al doilea negociator, telefonic”, a declarat insp. Ramona Ciofu- IPJ Neamț.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.