*În trimestrul 3 al acestui an, 28 de persoane provenite din Neamț au fost arestate peste hotare *Tot în aceeași perioadă, Serviciul de Pașapoarte Neamț a fost înștiințat despre decesul a 6 nemțeni în străinătate.

Bandele de infractori din Neamț au ajuns să opereze chiar și în Thailanda, respectiv Bangkok. Nemțenii prinși de autoritățile străine cu ocaua mică foloseau carduri bancare false pentru sustragerea de bani din bancomate. În plus, au fost depistați și cu instrumente pentru falsificat. Pentru toate aceste infracțiuni, românii vor sta mulți ani după gratii, în pușcăriile acestui stat.

Dar majoritatea „premianților“ nemțeni de peste hotare au fost încătușați în Italia, pentru furt și înșelătorii. Conform datelor primite de la Serviciul Public Comunitar pentru Evidența și Eliberarea Pașapoartelor Simple Neamț, nu doar Italia și Thailanda au fost vizitate de indivizi certați cu legea, ci și Marea Britanie, Suedia, Turcia sau Germania.

„Pe parcursul trimestrului trei al acestui an, am fost informați despre arestarea a nu mai puțin de 28 de nemțeni din străinătate. Majoritatea infracțiunilor au fost comise în Italia. Tot în aceeași perioadă, autoritățile de peste hotare ne-au adus la cunoștință despre decesul a 6 nemțeni. E vorba de 5 din peninsulă, și încă unul care locuia în Portugalia. Nu ni s-au precizat cauzele care au dus la aceste tragedii. Noi avem datoria să anunțăm familiile din țară despre cele întâmplate, pentru repatrierea corpurilor neînsuflețite“, ne-a precizat comisarul de poliție Constantin Roman.

V. Andries

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.