A fost parjol intr-o gospodarie din Ghigoiesti, comuna Stefan cel Mare. 140 de oi au murit arse de vii si mii de baloti de furaje s-au facut scrum, dupa un incendiu izbucnit ieri de la o tigara aruncata la intamplare. Flacarile s-au extins si la o gospodarie invecinata. La fata locului au fost mobilizati peste 30 de pompieri ISU si pompieri voluntari, dar si localnici care au sarit in ajutor. Pompierii voluntari inca actionau astazi la fata locului (dupa aproape 24 de ore) pentru lichidare unor focare. ”În data de 20.03.2022, la ora 15:42, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu produs la un depozit de plante furajere în localitatea Ghigoiești din comuna Ștefan cel Mare.

Pentru localizarea și lichidarea incendiului au intervenit forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț, SVSU Ștefan cel Mare si SVSU Razboieni (4 autospeciale de stingere, 12 subofițeri și 20 voluntari și cetățeni).

La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta cu flacără deschisă la un adăpost pentru animale și plante furajere cu posibilitatea propagării la locuință și la o gospodărie învecinată.

Din păcate, în interiorul adăpostului se aflau aproximativ 140 de ovine care nu au putut fi salvate.

Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului.
Au ars: 15 tone de porumb știuleți, 5000 de baloți de furaje depozitate în adăpost, construcția din lemn cu o suprafață de aproximativ 80 mp, o șiră de 70 de baloți de porumb, o șiră de 20 de baloti de furaje diverse și 5 mp din peretele unei anexe gospodărești (adăpost pentru animale) din gospodăria învecinată.

Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei țigări (fumatul în locuri nepermise).
Un echipaj de pompieri împreună cu voluntari din cadrul SVSU Ștefan cel Mare acționează și acum pentru lichidarea unor focare”, a declarat lt. Irina Popa, purtator de cuvant ISU Neamt.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.