Pe data de 13 octombrie se sarbatoreste, in toata lumea, Ziua pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale. Cu aceasta ocazie, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Neamt organizeaza la toate detasamentele din judet actiunea “Porti deschise” la care sunt invitati sa participle toti elevii. Lor li s-au pregatit si sunt expuse in incinta unitatilor tehnica de interventie de pe autospecialele din dotare, cei mai curiosi dintre copiii putand chiar manevra anumite accesorii, chiar se pot chiar fotografia pentru a memora momentele.
In colaborare cu autoritațile locale din municipiul Roman, la Centrul Rezidențial pentru persoane Varstnice „Casa Bunicilor” se va desfașura o activitate de pregatire non formala in domeniul situatiilor de urgenta. Acțiunea consta intr-un dialog la masa rotunda dintre persoanele varstnice cazate in centru și elevii doritori sa asculte poveștile de viața ale acestora, traite pe timpul unor situații de criza. Activitatea face parte din tematica de anul acesta, dedicata persoanelor varstnice, prin care sa se tina cont de necesitatile acestei categorii de persoane si de rolul pe care aceste persoane cu experienta il pot avea in intelegerea modului in care pot fi reduse riscurile de dezastre in cadrul comunitatii.
Ziua de 13 octombrie este dedicata manifestarilor ce se organizeaza la nivel mondial prin care se doreste reducerea factorilor de risc in aparitia dezastrelor, decizie ce a fost adoptata prin rezolutie a ONU in data de 21 decembrie 2009.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.