Saptamana trecuta va spuneam ce frumos a fost in Roman si ma gandeam sa scriu pentru saptamana asta, ce frumos e in Suceava dar, m-am razgandit, asa ca am sa scriu… pentru cei ce nu au circulat cu masina sau pe jos pe varianta orasului Piatra- Neamt… cam cum ar trebui sa te sui la volan si ce trebuie sa spui cand te pregatesti sa iti asumi consecintele pentru a strabate varianta orasului Piatra Neamt.

In primul rand, iti asezi scaunul pentru un confort personal… apoi oglinda retrovizoare, o indrepti putin mai mult spre stanga, pentru ca in urma socurilor sa iti vezi cat mai bine posteriorul, spui Tatal Nostru, iti faci o cruce mare, te spovedesti la preot, dupa care bagi in viteza si pleci incet, incet… ca daca te grabesti iti belesti masina. Varianta orasului Piatra Neamt, cu ajutorul Lui Dumnezeu, o strabati in 15-20 minute, asa ca, e bine sa ai un sendvis si o sticla cu apa la tine.

Bun… Zic io acu’… de ce se cheama varianta… Varianta la ce? Ca drumurile din oras sunt si ele cam la fel.

Am vazut zilele trecute, ca au inceput lucrarile de refacere a covorului asfaltic adica, mai multe portiuni decopertate… 80 % dintre ele, decopertate asa la misto, ca gaurile din infrastructura sunt tot acolo… dupa care…………………. LINISTE…… masina de decopertat, la odihna. Ce-i drept, intre timp au fost asfaltate alte portiuni mici, dupa care………… LINISTE…….. ODIHNA. Muncitorii lucreaza la scos borduri… dupa care…. LINISTE, ODIHNA.

Si uite asa, un drum pe varianta orasului Piatra Neamt iti poate trezi amintiri de la malul marii si iti poate aminti injuraturi.

Rugam autoritatile publice locale sa ne scuze pentru acest editorial… si daca v-am deranjat sa stiti ca ne-am cam saturat sa auzim de proiecte viitoare, vrem si noi in anul 2016… sa circulam civilizat…  SE POATE ?

SCREECH

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.