Poate titlul suna un pic mai ciudat, insa daca este sa ne luam dupa comunicatul IPJ Neamt pe care-l puteti vedea mai jos, rezulta ca politistii au facut perchezitii in locuri care nu se spun, la firme care nu se spun, fiind vizate persoane ale caror nume nu se spun, adica totul e SECRET. Asa ca informam din start cititorii asupra a ceea ce vor citi, pentru ca nu vedem rostul unor asemenea comunicate care la IPJ Neamt au devenit o obisnuinta si pe care incepand de astazi vom refuza sa le mai publicam daca nu contin niste informatii cat de cat clare si coerente.

Daca alte institutii cum ar fi DIICOT dau comunicate in care apar integral numele infractorilor si locurile in care se petrec lucrurile, iar faptele sunt descrise in amanunt, IPJ Neamt nu da nici macar numele localitatilor unde au avut loc actiunile, ceea ce ni se pare chiar jignitor pentru opinia publica.

Informatii mai complete de atat putem obtine si noi pe surse, fara sa fie nevoie sa ne vanda pontul IPJ Neamt.

Comunicat IPJ Neamt:

Perchiziții desfășurate într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani Astăzi, ofițerii din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalității Economice Neamț au desfășurat patru perchiziții în vederea documentării activității infracționale într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

Trei locații vizate de perchiziții sunt dintr-o comună limitrofă municipiului Roman și una dintr-o localitate din județul Iași. Activităţile sunt desfăşurate în cadrul unui dosar penal instrumentat de polițiști, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț.

Din cercetările instrumentate până în prezent a reieşit că, în perioada 2013- 2016 reprezentanții a trei societăți comerciale au creat un circuit evazionist în domeniul construcțiilor, prin care bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat cu aproximativ 2000000 de lei. În vederea îngreunării cercetărilor în cauză, părțile sociale ale firmelor implicate au fost cesionate către terțe persoane. În urma perchizițiilor desfășurate, au fost ridicate documente de evidență contabilă cu relevanță în conturarea probatoriului și finalizarea cercetărilor.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.