Vremea rea incepe sa faca din nou probleme in judetul Neamt. In aceasta seara (28 august) in jurul orei 18, la Poiana Teiului un parau a scos aluviuni din matca si a blocat drumul national spre Vatra Dornei.

Acelasi parau (Roșeni) a blocat drumul si in lunile iunie-iulie. Dupa inundatiile de atunci, o firma (Aqua Park, firma abonata la toate lucrarile pe bani publici, despre care tvmneamt va povesti mai multe) foarte iubita de primarita comunei si de conducerea CJ Neamt a incasat niste bani frumosi pentru decolmatarea albiei paraului care astazi a blocat din nou un drum. Lucrarile au fost atat de bine facute, incat se vede ce a iesit (foto)

Trebuie spus totodata ca nici ISU Neamt nici Prefectura Neamt nu au informat despre problemele aparute astazi. Din informatiile noastre, mai sunt locuri in judet unde precipitatiile au creat dificultati. Mai mult, seful ISU Neamt, col. Iona Nitica, intrebat fiind, a negat ca la Poiana Teiului ar fi fost inundatii, deci a mintit flagrant (foto)

Observam ca de cel putin 2 luni de zile, cele doua institutii incearca sa ascunda de ochii opiniei publice evenimentele de acest gen. Este probabil o cardasie a politicului cu o institutie militara prin care se vrea ascunderea gunoiului sub pres si acoperirea incapacitatii administratiei judetene de a gestiona astfel de probleme. Si amintim aici doar doua din multe alte exemple: ascunderea faptului ca pe Valea Muntelui au loc alunecari de teren in zeci de locuri si ascunderea faptului ca drumurile nationale din aceeasi zona a judetului sunt in pericol de surpare.

Totodata, observam ca exact ca la Prefectura (ce coincidenta!), si la ISU Neamt incepe sa se separe presa in doua categorii: presa buna (aia care ridica osanale) si presa rea (aia care trateaza subiectele obiectiv). De exemplu, astazi, site-ul tvmneamt a fost eliminat de pe un grup al ISU Neamt unde se comunica cu presa. Cum spuneam, exact asa se procedeaza si la Prefectura.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.