Drumul national dintre Poiana Largului si Vatra Dornei a fost blocat din nou la miezul noptii trecute (28/29 august) in apropierea viaductului de la Poiana Largului. Drumul mai fusese blocat tot in comuna Poiana Teiului in cursul zilei de ieri, la ora 18, cand un parau a scos aluviunile din matca in urma ploilor, dar incidentul a fost tinut departe de ochii opiniei publice atat de ISU Neamt cat si de Prefectura Neamt (Vezi AICI PLOILE ÎNCEP SĂ FACĂ DIN NOU PROBLEME. DRUM NAȚIONAL BLOCAT CU ALUVIUNI)

Dupa cateva ore, o scurgere de pe versanti/alunecare de teren avea sa blocheze drumul cu copaci si aluviuni. Localnicii vorbesc despre faptul ca in zona respectiva, de saptamani intregi se observa ca terenul o ia la vale spre drum (cad stanci si copaci), insa nimeni nu ia nicio masura si mai mult decat atat, autoritatile tin totul la secret. Pe Valea Muntelui sunt zeci de locuri in care se produc alunecari de teren, dar institutiile judetene (ISU, Prefectura, CJ Neamt) se fac ca nu vad.

Comunicat ISU Neamt:

Marți, 28.08.2018, la ora 23:54, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre faptul că în zona stației peco din localitatea Poiana Largului, comuna Poiana Teiului, DN17B este blocat de aluviuni și de un grup de arbori căzuți pe carosabil. La locul indicat de apelant s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de capacitate medie din cadrul Detașamentului de pompieri Tîrgu Neamț – Garda II Poiana Teiului. Totodată, a fost anunțat și dispeceratul SDN Neamț.

Pompierii militari au intervenit cu ajutorul unui motofierăstrău pentru tăierea și îndepărtarea arborilor căzuți perpendicular pe DN17B și care blocau ambele sensuri de circulație pe o distanță de aproximativ 7 – 8 metri. Primul sens de mers a fost deblocat în aproximativ 10 minute, iar îndepărtarea malului de pământ și a aluviunilor s-a finalizat în jurul orei 00:25, cu ajutorul unui utilaj de la SDN Neamț, drumul național fiind deblocat pe ambele sensuri de mers.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. În luna iulie am stat vreo oră în trafic, pentru o situație asemănătoare petrecută pe același drum, undeva mai sus. La Dreptu, cred. Am vorbit atunci cu un localnic, pentru că am fost nevoit să cer permisiunea să merg la wc, la om în curte. Știți ce mi-a spus?
    Cam așa: ”S-o tăiet la ras, sus în varf. Aici îi frumos, sî văd copaci, dar sus… îi prăpăd! Numa cioati. Dacă n-a vini el dealu-ntreg la vali cu zâd cu tăt, sî mî fluieri mata pi mini!
    Io-s bătrân, ca mâni m-a duc, dar copchiii? Copchiii cu ci rămân? Vezi mata ci-o făcut aiștea? L-o omorât pi Ceaușescu ca sî prăduiască tăt! Nu-i mai saturî nicuratu! Tot în patru scânduri s-or duci!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.