Odata cu primavara si cu doritorii de un gratar la iarba verde, iese la picnic si Politia Locala Piatra- Neamt care se va asigura ca focurile se fac in locuri special amenajate, iar deseurile nu sunt aruncate la intamplare. Cei care incalca legea, sunt pasibili de amenzi cuprinse intre 2000 si 5000 de lei. ”În perioada 28.04.2019 – 05.05.2019, Polița Locală Piatra Neamț va acționa în zonele cu activități de picnic special amenajate, zonele de afluență publică consacrate și în cele cu potențial turistic, dar neamenajate, asigurând măsuri pentru respectarea prevederilor Legii 54/2012, privind desfășurarea activităților de picnic.

Potrivit  actului normativ menționat anterior,  ”desfăşurarea activităţilor de picnic este interzisă, cu excepţia zonelor aparţinând domeniului public ori privat al statului şi/sau al unităţilor administrativ-teritoriale, dotate cu utilităţi şi facilităţi pentru desfăşurarea activităţilor de picnic şi în care aprinderea focului este permisă și în locurile indicate în planurile de zonificare ale parcurilor aflate în intravilanul localităţilor, precum şi zonele limitrofe pădurilor situate în intravilanul localităţilor, în care sunt permise activităţi de picnic, cu excepţia aprinderii focului”.

 Încălcarea reglementărilor Legii 54/2012, prin aprinderea focului în alte locuri decât cele special amenajate, atrage sancțiuni contravenționale  – amenzi cu valori cuprinse între 2.000  și 5.000 de lei. De asemenea, depozitarea deșeurilor la întâmplare, în locurile amenajate pentru picnic, este sancționată cu amendă între 100 și 500 de lei”, se arata intr-un comunicat la Politiei Locale Piatra- Neamt.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.