Politistul romașcan, Ioan Canarau, vicepresedinte al Sindicatului Europol, face un apel disperat la colegii lui, sa participe la protestele pe care sindicatele din Politie le organizeaza de luni de zile, de la sfarsitul anului trecut. Sindicalistul afirma ca dacă nu vor fi uniti toti politistii si nu vor sari la gatul politicienilor (cu arme democratice, desigur), ”ordinarii care ne conduc vor îngenunchea toata Politia Romana, pentru ca asta își doresc”. Politistii protesteaza fata de politica salariala din sistem, dar si fata de subfinantarea acestuia. Echipamentele si dotarile politistilor sunt extrem de precare, la fel si conditiile in care-si desfasoara munca, in spatii insalubre. Ministerul nu aloca bani nici macar pentru reabilitarea grupurilor sanitare de la posturile sau sectiile de politie, multe dintre acestea, fiind in pragul prabusirii. O alta mare problema, este numarul insuficient de politisti.

Iata apelul sindicalistului, la colegii politisti: ”Stimați colegi! Eu am pensia în 7 buzunare, de peste un an. Sau pot spune că mă pot pensiona…ieri. Totuși, nu stau cu mâna în sân pentru că îmi pasă și nu mă pot împăca cu ideea că 27 de ani au trecut în van.

Dacă nu protestam în astea două luni era vai și amar de noi! Deja erau foarte multe tăieri salariale.
Las modestia la o parte de data asta și mă(vă) întreb sincer… de unde naiba vine letargia asta în care se află polițiștii?
Din frică? N-ar trebui, suntem polițiști, totuși.
Din lașitate? Hmm…
Din comoditate? Poate.
Nepăsare? Păi cum rămâne cu viitorul?
Ne place să stăm pe loc, să rămânem închiși în situația de acum pentru multă vreme. Chiar ne-a luat somnul pe toți? Dacă nu ne trezim acum vom trăi vremuri foarte grele! Dacă nu sărim la gâtul politicienilor cu armele legale pe care le avem la dispoziție, ordinarii care ne conduc acum vor îngenunchia toată Poliția Română. Asta își doresc.
Suntem într-un moment de răscruce, când încă mai este timp să ne mobilizam, să ne unim forțele și să salvam ce se mai poate salva. Nu e în joc doar viitorul nostru ci și viitorul copiilor noștri. Dacă domnitorii noștri nu făceau ce-au făcut, vorbeam acum altă limbă.
Nu cred că exagerez când fac astfel de comparații. Mai târziu va fi mult prea târziu!
Nu cred că e un efort supraomenesc să participi la proteste. E o pornire care ar trebui să vină, în primul rând, din suflet, cu rațiune și devotament pentru țară. Nu cred că am jurat să fim sclavii unor politicieni trădători de neam și țară! Am jurat să ne apărăm țara chiar cu pretul vieții, un jurământ sacru în jurul căruia n-ar trebui să existe nicio urmă de ezitare când vine vorba de viitorul Poliției Române și al țării!
Juri să-ți dai viața pentru glia strămoșească, dar bagi capul în pământ când asupritorul te biciuiește! Ori noi, polițiștii nu suntem așa, nu ne așezăm singuri capetele în ghilotină. De aceea vin și zic… haideți la luptă dreaptă, stimați colegi POLIȚIȘTI ! Să le arătăm guWernanților de carton că suntem o forță și ne putem hotărî singuri destinul. În fața drapelului am jurat altceva, nu să ne lăsăm batjocoriți.
Ziua Poliției Române e a poliției noastre, a românilor, nu a infractorilor care ne conduc, trebuie sărbatorită în stradă, protestând în fața sediului Ministerului Afacerilor Interne, cu curaj în priviri, cu iubire de țară în suflete și cu scârbă și furie pentru politicienii care ucid politiști!” spune Ioan Canarau.
Ionut CORFU
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. e, lasa, ca celor mai mulți “polițisti” le cam place poziția “in genunchi”. Altfel … nu le-ar mai fi dat atata importanța viermilor care-i coordoneaza…

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.