Preotul bătăuș de la Manastirea Vladiceni- Iași, nu mai are voie să țina slujbe. Calistrat Chifan a fost pedepsit de Arhiepiscopia Iașilor, după ce a bătut cu sălbăticie două femei, chiar in curtea bisericii. Într-o filmare care a fost făcută publică de un martor, se vede cum preotul loveste din spate o femeie, aceasta căzând la pământ. Ulterior, a iesit la iveală că slujitorul Domnului a bătut de fapt două femei, lovindu-le si după acestea au căzut la pământ, iar unul dintre cei 7/8 călugări și preoți care-l insoteau pe bătăuș, i-a luat telefonul uneia dintre victime, izbindu-l de caldarâm.

După ce a izbucnit scandalul, Calistrat a spus că nu regretă deloc faptele de o violență iesita din comun. În cauza a fost deschis un dosar penal pentru lovire si alte violente.

Preotul Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor, a declarat, luni, că Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni a fost oprit de la slujirea celor sfinte pe durata cercetărilor, anunta presa centrala.

Prin urmare, Calistrat nu mai poate sluji, însă poate sta de vorbă cu credincioșii. Pe durata în care este oprit de la slujire, preotul nu îi mai poate spovedi pe credincioși. De asemenea, el poate participa la Sfânta Liturghie, dar nu ca preot slujitor, scrie Mediafax.

În luarea unei decizii finale se va lua în calcul și rezultatul plângerii depuse la Poliție de persoana implicată în incident. O astfel de situație produce, desigur, multă durere și întristare; ea devine prilej de sminteală și de judecată. Perioada de post care începe mâine este, pentru toți credincioșii ortodocși, și un timp al pocăinței, al cercetării conștiinței, al mărturisirii păcatelor proprii. Nădăjduim să fie timp cu folos, care să aducă mângâiere celor răniți și pace inimilor tulburate”, a spus preotul Sturzu.

După scandalul de la Vlădiceni, au apărut informatii din trecutul violent al lui Calistrat. Acesta ar fi omorât un cal în bătaie și a fost alungat ”din pricina tulburărilor provocate” din două mănăstiri. Detalii in articolul de mai jos:

Trecutul violent al părintelui Calistrat: a omorât un cal în bătaie și a lovit femei la biserică / A fost alungat ”din pricina tulburărilor provocate” din două mănăstiri

I.C.

4 COMENTARII

  1. Nu sunt fanul preoților ortodocși, ba dincontr , as impozita mai ales Mănăstirile, sunt foarte bogate, au milioane de hectare de pădure, pe care o vinde și nu plătește pozit,și care au încasări de la fraieri. Dar cred că a fost intenționat provocat după postările lui pe F. Asta nu înseamnă că nu e pedeapsa OK, sa fie învățate de minte

  2. TV Neamt! Ce vā mai place sâ mîncati Ca Capra Varzā!
    În slujba cui sînteti māi Nāpîrcilor?
    Slujiti Noua Ordine Mondialā în distrugerea Ortodoxiei?
    ADMIN: Mare ți-e grădina, Doamne!

  3. IISUS HRISTOS nu a lovit pe nimeni desi este DUMNEZEU a fost batut si rastignit pe cruce de astia ca parintele CALISTRAT .ACEST CALISTRAT apare pe YOTUBE si incaseaza o groaza de bani .DACA SE RUGA IN MANASTIRE PENTRU PACEA LUMII PENTRU PLOAE NU MAI AVEAM ACEST SCANDAL ASTAZI.ACEL VISARION ALEXA LA FEL APAREA PENTRU BANI LA TELEVIZOR SI PE YOTUBE.CASE SI TERENURI PRIMITE DE LA BATRINI SINGURI…PRIVITI FIECARE DINTRE VOI IN LOCALITATILE UNDE LOCUITI CE CASE SI MASINI AU PREOTII.PRIVITI TINERII NOSTRI CARE DIN ANII 1990 SI PINA IN PREZENT AU INVATAT ORE DE RELIGIE IN SCOLI CE CONDUITA CRESTINA AU.VEDEM DOCTORI ACUZATI DE LUARE DE MITA DAR CIN VOM VEDEA SI PREOTI ACUZATI DE LUARE DE MITA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.