La data de 31 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și Poliției municipiului Roman – Biroul Rutier au acționat pe raza mai multor comune arondate municipiului Roman, fiind verificați agenții economici și mijloacele de transport.

Urmare activităților specifice desfășurate pe linia prevenirii și combaterii faptelor de evaziune fiscală, a comerțului ilicit și contrabandei cu produse accizabile respectiv în domeniul transportului şi comercializării materialului lemnos, efective ale Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Neamţ, însoţite de către poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Roman, au desfăşurat în data de 31 octombrie a.c., activităţi specifice pe raza mai multor comune arondate municipiului Roman precum şi pe rutele de transport aferente, prilej cu care au fost verificaţi un număr de 9 agenţi economici şi 32 de mijloace de transport.

În urma acţiunii, au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, în valoare de peste 14.000 lei, dispunându-se totodată măsura complementară a confiscării sumei peste de 1.000 lei.

De asemenea, a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 6.000 lei pentru încălcarea prevederilor art. 19, alin. 2 din Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, dispunându-se deopotrivă măsura confiscării unei cantităţi de peste 27 metri cubi material lemnos în valoare de peste 9.000 lei, fără TVA.

În cadrul acţiunii, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Roman au aplicat 13 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 şi H.G. 69/2009 fiind reţinute 5 certificate de înmatriculare. Totodată, a fost constatată o infracţiune la regimul circulaţiei rutiere. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

La acţiune a participat şi Odek, câine specializat în detectarea de tutun.

sursa: IPJ Neamt

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.