Intr-un comunicat DSP Neamt, se anunta ca 18 persoane au fost internate ieri in spitalul din Targu Neamt (initial fusesera confirmate 17 cazuri) dupa ce au consumat alimente la restaurantul pensiunii Hanul Ursilor unde erau cazati, acestia facand parte dintr-un grup de 52 de turisti care vizitau judetele Suceava si Neamt. (Vezi AICI stirea intiala!)

In data de 26.05.2017, DSP Neamt a fost anuntata telefonic de catre personalul Compartimentului de prevenire a infectiilor asociate activitatii medicale din cadrul Spitalului Orasenesc Targu Neamt ca in cursul aceleiasi zile, 26.05.2017 s-au internat un numar de 18 persoane cu diagnosticul Toxiinfectie alimentara cu forma usoara de boala. Aceste persoane fac parte dintr-un grup de 52 de turisti din Targoviste cazati la o unitate de alimentatie publica din vecinatatea orasului Targu Neamt.

   Specialistii DSP Neamt au demarat o ancheta epidemiologica si au recoltat probe alimentare din meniurile servite, probe de sanitatie si probe de apa.

Intre timp, a aparut si o ipoteza noua, potrivit careia, grupul de turisti ar fi mancat la un restaurant de la Gura Humorului si de fapt cu alimentele de acolo ar fi fost ceva in neregula, de aceea ancheta DSP s-a extins si in judetul vecin. Grigore Ursu, patronul de la Hanul Ursilor a declarat pentru vestea.net ca „Da, eu aşa am înţeles, că se face control şi la acel restaurant din Gura Gumorului unde au mâncat ieri la prânz tochitură. Om vedea ce va fi, ce pot eu să spun acum? Au luat probe şi de la noi, din bucătărie, de la mâncare, de la produse… vezi continuarea AICI

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.