In Piatra- Neamt, de luni bune exista o problema a gunoaielor neridicate. Nu mai intram acum in toate amanuntele dar trebuie precizat ca de fapt vina o poarta niste presedinti de la vreo suta de asociatii de proprietari care au ”reusit” sa acumuleze datorii astronomice pentru un oras ca Piatra- Neamt.

Primaria a anutat o conferinta de presa marti, pentru miercuri (27 sept.) la ora 11. Conferinta urma sa fie sustinuta de primarul Chitic. Subiectul conferintei nu a fost anuntat odata cu invitatia asa cum este normal, dar asta e o alta discutie si tine de ”priceperea” celor care fac comunicarea lui Chitic. Presa a aflat la fata locului ca sunt doua subiecte pe care primarul Chitic le va aborda, primul fiind despre gunoaiele care au inceput sa sufoce anumite zone din oras. Un subiect arzator si foarte sensibil, pentru ca in randul populatiei mai putin informate se crease impresia ca primaria e de vina, chiar daca Chitic si viceprimarul Gavrilescu au tot purtat discutii cu ambele parti (Brantner si asociatiile de proprietari) pentru stoparea crizei.

Inainte de conferinta lui Chitic, fix cu 15 minute, presa primeste un comunicat de la Prefectura, taman cu acelasi subiect pe care Chitic avea sa vorbeasca peste un sfert de ora. Comunicatul a venit insotit de poze cu prefectul Panaite in compania reprezentantului Brantner si anunta ca in maximum doua zile, gunoaiele vor disparea, lasand sa se inteleaga ca prefectul a rezolvat problema.

De partea cealalta, Chitic avea sa spuna exact aceleasi lucruri, dupa ce purtase discutii cu Brantner. Cum suntem trecuti de mult de varsta gradinitei, nu prea mai credem in coincidente si suntem destul de mari sa tragem concluzia ca prefectul a vrut sa fure startul si sa-l lase pe Chitic in offside, numai ca a calculat destul de prost momentul. Daca ar fi dat comunicatul macar cu o ora inainte, planul ar fi reusit.

Chitic a ramas masca in timpul conferintei de presa cand a aflat ca ca prefectul se intrece la proba ”100m tomberoane” cu primarul , fara ca cel din urma sa stie si s-a rezumat la a spune doar ca ”n-am stiut, dar m-as fi bucurat daca m-ar fi anuntat si pe mine”.

Acum, nu contestam dreptul si chiar obligatia prefectului de a se implica in problemele judetului, dar in speta asta ca si in altele a cam calcat prin strachini si normal ar fi fost ca problema sa fie tratata in tandem cu primarul. Nu este pentru prima data cand prefectul Panaite se comporta ca si cum ar fi in campanie electorala, ocupandu-se de probleme pe care le pot rezolva altii, in timp ce problemele reale si grave care stau in atributiile lui raman nerezolvate. Si amintim aici ilegalitatile de la Primaria Poiana Teiului pe care Vasile Panaite le-a tratat cu o indiferenta vecina cu lasitatea. Ca sa nu mai amintim de scandalul in care este implicata firma pe care o controleaza, cu vanzarea unor autoutilitare la suprapret catre Publiserv si despre care prefectul nu a scos niciun cuvant. (Vezi AICI)

Ce urmareste de fapt prefectul si de ce incearca sa scoata capital politic chiar si din deseuri menajere apeland la tertipuri ieftine atat timp cat el nu are nicio functie politica, este greu de inteles si ne abtinem deocamdata sa ne lansam in speculatii, insa ne permitem sa-i atragem atentia ca aproape toate actiunile lui frizeaza penibilul si nu au nimic in comun cu o functie atat de importanta, cum este cea de reprezentant al Guvernului in teritoriu, pe care pe zi ce trece o duce tot mai mult in derizoriu.

Ionut CORFU

 

 

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.