Consilierii locali de la Poiana Teiului, judetul Neamt, sunt pusi pe treaba. Primarita Ana Ancuta (PSD) a ramas fara consilier personal in sedinta de ieri (29 septembrie) de Consiliu Local, din motive de economie la buget. Ea a introdus pe ordinea de zi un proiect de hotarare pentru actualizarea organigramei primariei, la care viceprimarul Paul Enache (ALDE) a venit cu un amendament prin care patru posturi din primarie se desfiinteaza, inclusiv cel de consilier personal al primaritei.

Vrem sa facem economie la buget, ca sa putem mari salariile angajatilor care raman in primarie. Decizia este in interesul lor. Aceste functii prevazute in amendament incarca in mod nejustitificat bugetul primariei” au spus in sedinta veceprimarul Enache si consilierul local Constantin Gavrilut (PNL). Ei i-au mai reprosat primaritei ca niciun primar de pe Valea Muntelui nu mai are consilier personal, ea fiind singura.

Decizia Anei Ancuta de a-si angaja un consilier personal nu a fost primita deloc bine inca de cand a fost luata, pentru ca el este dintr-o comuna din judetul Iasi si multi locuitori ai comunei au luat-o ca pe un afront adus intregii comunitati.

Amendamentul viceprimarului a fost primit cu consternare de primarita si s-a incercat timp de peste 20 de minute sa se revina asupra lui, insa fara succes, in cele din urma fiind aprobat cu 7 voturi pentru dintr-un total de 12 consilieri locali prezenti la sedinta.

O situatie de rasu-plansu se poate vedea pe filmarea sedintei ( la minutul 1:06:30 pe video-ul mai jos) cand consilierii locali isi dau seama ca nu le fusese data documentatia pentru hotarare. Ei se plang de mai mult timp ca nu le sunt inmanate in timp util documentele din spatele proiectelor de hotarare iar imaginile vin ca o confirmare a celor spuse de ei, cum ca de multe ori incepe si sedinta si ei nu pot sti ce si cum sa voteze pentru ca nu le-au fost puse la dispozitie documentele necesare.

Se pare ca nici secretara comunei nu se simte prea bine si cam are ceva emotii, pentru ca in aceeasi sedinta s-a votat organizarea unui concurs pentru ocuparea postului pe care ea este acum, dupa plecarea fostului secretar. In luna august, secretara Panait Gabriela a picat examenul sustinut la ANFP- Bucuresti pentru ocuparea postului.

Mai jos, amendamentul viceprimarului Enache de la 1:14:15. Sedinta a durat peste 3 ore.

https://www.youtube.com/watch?v=4755gx5yF8c&feature=share

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.