Primarul de Piatra Neamt e suparat foc pe conducerea Bancii Transilvania. Ridicarea ipotecii de la Piata Arsa si tergiversarea aprobarii dosarului de daune tine in loc constructia noii piete centrale a municipiului Piatra Neamt. Dragos Chitic spune ca daca pana la inceputul saptamanii viitoare, asa cum s-a discutat, nu se rezolva problema ridicarii ipotecii de catre Banca Transilvania, exista riscul actionarii in instanta atat a Bancii Transilvania cat si a societatii asiguratoare.

Dragos Chitic – primar Interimar Piatra Neamt

”Sunt foarte suparat din cauza faptului ca se intarzie foarte mult ridicarea ipotecii de catre Banca Transilvania. Am avut discutii cu conducerea bancii de la Piatra Neamt cat si cu cea de la Cluj dar si cu conducerea Astra Asigurari. Sper ca au inceput sa se mobilizeze, se pare ca luni sau marti va fi aprobat dosarul de daune, si in acel moment va fi anuntata si Banca Transilvania, care, la randul sau va ridica ipoteca, pentru a se rezolva definitiv aceasta situatie. Daca nu se rezolva, ne gandim si la alte forme pentru a iesi din acest impas, cum ar fi apelarea la instantele de judecata. Aceasta problema ne tine pe loc cu demararea constructiei noii piete”

CMI Urban a ipotecat cladirea Pietei Centrale pentru un credit in valoare de aproximativ 1,5 milioane de lei. Odata mistuita in incendiul din noaptea de 19 spre 20 iulie 2014, piata a disparut, iar CMI Urban a ramas cu ipoteca. Dupa eforturi de luni de zile, sute de documente si multe drumuri la Ministerul Dezvoltarii, municipalitatea pietreana a reusit sa faca rost de bani pentru constructia unei noi piete. Zis si facut, insa banii nu pot fi cheltuiti, pentru demararea respectivei constructii din cauza ipotecii amintite. Desi firma asiguratoare a spus ca suma provenita din dosarul de dauna pentru piata arsa acopera ipoteca in cauza, Banca Transilvania nu a ridicat gajul si nici nu se grabeste sa-l ridice pana nu se vede cu cei aproximativ 1,5 milioane de lei inapoi in conturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.