Peste 10% dintre unitatile de invatamant din judetul Neamt nu au autorizatie sanitara, adica nu indeplinesc conditiile de igiena minime necesare pentru a functiona la standarde care sa nu puna in pericol sanatatea copiilor.

Potrivit unui comunicat la DSP Neamt, in judetul Neamt sunt in total 344 de unitati de invatamant, dintre care 37 NU sunt autorizate sanitar.

Este vorba despre 7 gradinite (in total sunt 79 de astfel de unitati scolare), 27 de scoli, 2 licee si o unitate trecuta la categoria ”alte unitati”. Dar chiar si asa, politicienii vor da navala la festivitatile de deschidere a noului an scolar. Prefectureasa Soroceanu va merge in doua astfel de locuri.

DSP Neamt nu a comunicat si o lista cu fiecare scoala in parte, in care elevii nu sunt in siguranta din punct de vedere sanitar.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Și ce dacă vine autoritatea X la deschiderea de an școlar. Eu îmi duc copilul marți la școală. Uite-așa, în semn de “mulțumim din inimă partidului.”

  2. chemati-l pe semianalfabetul de Pop, cel de la sindicat, cel care a descoperit abia acum ca poate latra fara oprelisti despre oricine si orice…ca va face el rost de autorizatii..Ce face dl ex-inspector general…nu am mai auzit de el..isi completeaza somnul in Parlament, de ce nu intervine?

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.