La Damuc si la Bicaz Chei sunt probleme din cauza cantitatilor mai de precipitatii cazute in ultimele ore. Si inca nu s-a intrat sub cod rosu.

Conform ultimelor informatii de la ISU Neamt, la Damuc au fost inundate mai multe curti si beciuri, iar o portiune de aproximativ 200 metri din drumul comunal care traverseaza comuna a fost afectata. In acest moment se lucreaza la remedierea situatiei, cu implicarea ISU, a serviciilor voluntare de situatii de urgenta din zona si a comitetului local de situatii de urgenta.

La Bicaz Chei, paraul care trece pe marginea drumului national este in pericol sa iasa din matca dar, deocamdata situatia este sub control, dupa ce s-au facut diguri din saci cu nisip.

La ora 15, la Prefectura judetului Neamt a avut loc o sedinta a comitetului pentru situatii de urgenta, insa nu sunt inca informatii despre masurile care ar putea fi luate. Sedinta a fost convocata dupa ce meteorologii au emis cod rosu de inundatii pentru judetul Neamt, cu incepere de la ora 22 pana maine, 03.06.2016, la ora 6.

Deocamdata nu au fost semnalate probleme in alte localitati din Neamt dar, militarii ISU sunt pregatiti pentru posibilele situatii de urgenta care pot aparea pe paecursul zilei si al noptii.

Ionut CORFU

viitura_rtv_04934700

 

DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.