In ultimele zile s-a tot vorbit despre ”Autostrada Unirii” (Iasi- Targu Mures) pe care Guvernul este obligat acum prin lege sa o contruiasca. La fel ca si majoritatea cetatenilor, si politicienii sun sceptici in ceea ce priveste timpul care se va mai scurge pana la inceperea efectiva a lucrarilor, probabil peste multi ani de zile. Cu toate acestea, viceprimarul de Piatra- Neamt, Bogdan Gavrilescu (PMP) a declarat astazi intr-o conferinta de presa ca este foarte posibil sa inceapa lucrarile la autostrada, dar pe vestitul pod de la Preluca sa se circule tot pe un singur sens. ”Nu stiu cine si cum a dat acele termine de finalizare a lucrarilor de reabilitare a podului de la Preluca, dar stiu sigur ca lucrarea trebuia terminata demult. Intram in sezonul rece si nu se va mai putea lucra”. Intrebat fiind daca lucrarile la autostrada vor incepe inainte sa fie gata podul de la Preluca, Bogdan Gavrilescu a raspuns: ”Eu cred ca da”.

In conferinta de presa de astazi, viceprimarul Gavrilescu a abordat si subiectul reconfigurarii locurilor de colectare a deseurilor din Piatra- Neamt, dar si schimbarea modului de acces la ele, cu cartela magnetica de intrare in bloc. ”De la 612, vom trece la 493 puncte de colectare iar 100 de puncte le vom reconecta. Vor fi simple, duble şi triple, accesul se va face cu cardurile de acces şi nu mai poate fi acuzat nimeni că vine şi depozitează în altă parte. Sunt discuţii. Sper să avem până la sfârşitul lunii cu proiectul final la felul cum va arăta, inclusiv parte de pubele, care vor fi noi. Sunt moderne, care pot asigura o colectare corectă. Mă refer la gunoiul menajer, care poate crea un disconfort pe timpul verii, lucru care este în discuţie”, a precizat preşedintele PMP Neamţ.

Alaturi de Bogdan Gavrilescu, la conferinta de presa a participat si Valentina Cârligeanu (foto jos), presedinta organizatiei de femei a PMP Neamt, care in prezent se afla in plina reorganizare. „Până la sfârşitul anului viitor, vom consolida toate organizaţiile  de femei din judeţ. Vom merge la Sinaia, în perioada 6-7 decembrie, la o ntîlnire cu stafful naţional, cu d-na deputat Cătălina Bozianu, unde vom contura proiectele comune ale organizaţiilor de femei.  Ne vom implica în toate proiectele pe care PMP le susţine, ca eliminarea pesniilor speciale, alegerea primarului în două tururi de scrutin, Parlamentul cu 300 de membri, împotriva introducerii limbii maghiare ca cea de a doua limbă oficială”, a declarat şefa OF PMP Neamţ.

Un proiect al organizaţiei de femei PMP Neamţ este „Dăruieşte o carte care ţi-a plăcut”, a declarat jurista Valentina Cârligeanu. Procedura începe cu donaţia de carte la sediul partidului, anume o carte pe care donatorul a citit-o şi a îndrăgit-o. Întreg fondul va merge în decembrie într-o acţiune organizată în Parcul Tineretului, către copii, pentru a stimula lectura tradiţională pe carte, nu doar electronică. Un alt proiect vine in sprijinul femeilor care nu reuşesc să trimită copiii la şcoală din cauza condiţiei precare, cu haine, rechizite, etc.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.