Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a publicat pe site-ul oficial, www.afir.madr.ro, Baza de date cu preturi de referinta pentru masini, utilaje si echipamente specializate, care pot fi achizitionate de catre beneficiarii privati prin masurile de investitii aferente Programului National de Dezvoltare Rurala.

Viorel Ilisei – Director OJFIR Neamt
„Baza de date cu preturi de referinta simplifica radical procesul de accesare a fondurilor europene acordate prin PNDR. Pe langa simplificarea propriu-zisa a procedurii de achizitie si, implicit, impact pozitiv major asupra nivelului de accesare a fondurilor europene. Acest demers va duce la diminuarea neregulilor legate de procedura de achizitii. Pentru a ne asigura ca raspundem nevoilor beneficiarilor si ca vom fi in permanenta intr-o directa corelare cu piata de profil, AFIR va actualiza periodic aceasta baza de date, atat din punct de vedere al adaptarii preturilor in functie de evolutiile pietei, cat si din punct de vedere al introducerii de noi elemente care pot face obiectul unei achizitii eligibile prin PNDR. Baza de date devine astfel un instrument util, atat pentru beneficiari, cat si pentru AFIR, fiind o premiera la nivel national”

Baza de date este disponibila pe site-ul AFIR sub forma unei aplicatii web si poate fi utilizata atat de viitorii beneficiari ai PNDR, cat si de beneficiarii care vor demara procedura de achizitie. Aplicatia bazei de date va rula online pe site-ul AFIR, fara a fi nevoie de descarcarea acesteia de catre cei care doresc sa o foloseasca.
In cazul in care beneficiarul privat doreste sa achizitioneze un produs care se regaseste in Baza de date cu preturi de referinta a AFIR, acesta va putea sa-l achizitioneze direct, fara a mai parcurge procedura de selectie de oferte. Beneficiarul are grija doar ca sa se asigure ca bunul pe care vrea sa-l cumpere trebuie sa se regaseasca in memoriul justificativ sau in studiul de fezabilitate, depus de beneficiar odata cu proiectul de investitie si sa respecte intocmai cerintele si caracteristicile tehnice mentionate in aceste documente.
Pretul maxim eligibil al bunului achizitionat este cel inscris in Baza de date. In cazul in care bunul achizitionat are un pret mai mare decat cel mentionat in Baza de date, diferenta de pret va reprezenta o cheltuiala neeligibila si va fi suportata integral de catre beneficiar.
Pentru decontare, beneficiarul va prezenta la AFIR contractul de vanzare – cumparare, insotit de certificatul de conformitate al produsului, in care marca si modelul trebuie sa fie identice cu cele inregistrate in Baza de date. De asemenea, este necesara prezentarea unei anexe la contractul de vanzare-cumparare in care este detaliat standardul de echipare al bunului care face obiectul cererii de plata.
Pentru achizitiile descrise mai sus nu este necesara intocmirea unui dosar pentru avizarea achizitiei. Toate documentele vor fi prezentate direct la plata, fiind incluse in dosarul cererii de plata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.