Profesorul de matematica de la Liceul „Dimitrie Leonida“ din Piatra Neamţ, acuzat de o eleva de hartuire sexuala, ar fi intrat in greva foamei.

Cristian Pipirigeanu a transmis astazi elevilor sai pe ”Clasroom”, un mesaj sec: ”Greva FOAMEI”, fara sa mai dea si alte explicatii. Mesajul a fost transmis in aceasta dimineata, la ora 6:46, dupa cum se poate vedea in captura de ecran intrata in posesia tvmneamt.ro

Surse din liceul in care preda profesorul, afirma ca acesta incearca de fapt sa se victimizeze, pentru ca astazi in jurul pranzului a fost vazut in scoala si nu parea sa fi apelat la vreo forma de protest, cum ar fi greva foamei. Aceleasi surse mai precizeaza ca profesorul este divortat, si pe fondul consumului de alcool, ar mai fi avut derapaje. El nu ar fi la prima abatere de genul celei reclamate de eleva de 21 de ani, existand indicii ca de-a lungul timpului, ar mai fi incercat sa seduca si alte eleve, insa acest aspect va fi clarificat in urma cercetarilor politistilor, care au deschis ieri un dosar penal in urma materialelor aparute in presa. Profesorul nu a putut fi contactat telefonic pentru a-si epxrima un punct de vedere, iar ieri, si-a sters si contul de facebook.

Oficiali din Inspectoratul Scolar Neamt, dau ca sigura excluderea profesorului din invatamant, dupa ce va fi audiat in Consiliul Profesoral, probele impotriva lui (capturile de ecran din conversatiile cu eleva), fiind de necombatut. De altfel, ieri, dupa o discutie cu Mihai Obreja, inspectorul scolar general, directoarea adjunctă Mihaela Gabriela Zachman de la Liceul Tehnologic Dimitrie leonida din Piatra Neamț și-a dat demisia din funcție, astazi, fiind instalat un alt director adjunct.

Directoarei adjuncte Zachman i s-a reprosat ca desi a stiut ce s-a intamplat nu a anuntat Inspectoratul, dar a avut si o replica absolut halucinanta, dupa ce scandalul a fost facut public: „de ce i-a trebuit elevei profil mecanică când avem și textil, mai potrivit pentru o fată”.

„I-am explicat doamnei director că a făcut greșeli majore și că urmează ori să-și dea demisia ori să fie vizată de o decizie corectă după ancheta administrativă care are loc la această unitate școlară. La câteva minute după discuție, mi-a trimis electronic demisia domniei sale”, a precizat „generalul” Mihai Obreja, citat de vestea.net.

Reamintim ca o eleva in varsta de 21 de ani, a facut publice mai multe conversatii intretinute in ultimele 3 luni de zile cu profesorul Pipirigeanu, din care reiese ca acesta i-ar fi adresat cuvinte obscene si i-ar fi facut avansuri sexuale.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.