Atenție! Imagini care pot afecta emoțional!

A fost emis un mesaj Ro Alert pentru locuitorii din comuna Gîrcina, după ce un bărbat a fost atacat de un urs în satul Cuiejdi. Conform surselor tvmneamt.ro, bărbatul de 38 de ani, a suferit leziuni destul de serioase, însă viața nu-i este pusă în pericol. La ora transmiterii știrii (ora 13), la fața locului interveneau polițiști, jandarmi și echipaje medicale.

Atacul s-a produs înspre capătul satului Cuiejdi, în vecinătatea locuințelor. Potrivit localnicilor, în zonă au fost văzuți în repetate rânduri, cel puțin 3 urși. După cum reiese din imaginile de mai jos, atacul ursului a fost deosebit de violent, hainele și rucsacul bărnatului, fiind sfâșiate, acesta scăpând cu viață numai printr-o minune.

În ultima vreme, prezența urșilor în așezările umane din Neamț, a crescut alarmant și în lipsa reacției autorităților (Prefectura, etc.), era de așteptat să se ajungă la victime. Pentru că vânarea urșilor a fost interzisă, înmulțirea acestora a scăpat de sub control. În anul 2021, numărul urșilor în județul Neamț era de 3 ori mai mare decât cel normal și se estimează că la ora actuală, numărul lor ar putea fi chiar și de 5 ori mai mare.

Later EDIT- ISU Neamț: La ora 12:36, prin apel la 112, am fost înștiințați despre faptul că în localitatea Cuejdiu din comuna Garcina o persoană ce se afla in pădure a fost atacată de urs..

La locul indicat au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț (un echipaj SMURD), IJJ și IPJ.

Un bărbat de 38 de ani ce prezenta răni la nivelul membrelor superioare a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD dar a refuzat transportul la spital.

Deasemenea, după semnalarea prezenței ursului, a fost transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost văzut animalul.

I.C. (sursa foto- martor)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.