Autorii agresiunii de pe data de 15 septembrie asupra maistrului de vanatoare de la Borca, jud. Neamt, s-au laudat pe facebook imediat dupa producerea evenimentului, cu arma furata de la victima.

Intr-o poza pusa pe contul lui de facebook, unul dintre agresori apare tinand arma in mana ca pe un trofeu, parând tare mandru de el ca a reusit o așa captură.

Poza este facuta imediat dupa producerea agresiunii si dupa ce gașca de 10 oameni din care acesta facea parte, a abandonat cautarea maistrului de vanatoare pe care ar fi vrut sa-l reduca la tacere. Mihai Bostan a reusit prin metode numai de le stiute sa scape de agresori, dupa ce acestia l-au haituit prin padure sub amenintarea cu moartea.

Cel care apare in poza este din Gura Humorului, jud. Suceava, si i se spune ”Petrea lui Costan”. El este cunoscut ca un cal breaz in zona natala. Pe contul lui de facebook exista mai multe poze si filmari din timpul unor actiuni de braconaj, iar pana acum nimeni nu l-a intrebat de sanatate. Pe o filmare in care apar mai multe ciute, se aude cum acesta spune ca le-ar face el ceva, dar nu are ce-i trebuie. Adica le-ar impusca, dar nu are arma. Se poate deduce ca-si dorea foarte mult una si a gasit oportunitatea cand a dat nas in nas cu maistrul de vanatoare de la Borca.

Surse tvmneamt afirma ca in cauza se incearca o musamalizare pentru ca agresorii ar beneficia de niste relatii sus puse in judetul Suceva. Primele indicii in acest sens au aparut imediat dupa producerea evenimentelor. Agresiunea a avut loc in jurul orei 20, iar potrivit surselor noastre, Politia orasului Frasin din judetul Suceava ar fi raportat ca arma a fost predata la ora 21. Asta ar fi insemnat ca agresorii a trecut muntii de la Borca in judetul Suceava pe teren accidentat, in mai putin de o ora, lucru absolut imposibil. Se banuieste ca la mijloc ar fi vorba de o incercare de scoatere basma curata a agresorilor, in ceea ce priveste talharirea padurarului si hăituirea lui prin padure pentru a i se face rau, raportandu-se ca arma a fost predat imediat dupa incident. De altfel, poza de mai sus este proba suprema ca a existat premeditarea furtului armei, pentru ca altfel nu s-ar mai fi fotografiat nimeni cu ea, si ar fi lasat-o la fata locului sau ar fi anuntat incidentul imediat la 112. In fata anchetatorilor, agresorii ar fi declarat ca erau la o plimbare prin padure si ar fi fost atacati din bun senin de maistrul de vanatoare, ipoteza demontata tot de poza facuta chiar de ei.

Nici in Neamt ancheta nu pare sa se miste cu prea mare viteza. Desi vorbim despre furtul unei arme de foc, amenintare cu moartea, talharie si agresiune, niciunul dintre cei implicati nu a fost retinut. Au trecut deja peste 2 saptamani, dar de la Parchet nu s-a comunicat nimic oficial (nărav vechi in judetul Neamt), iar de la Medicina Legala, institutie care seamana tot mai mult cu un SRL, victima nu a primit certificat medico legal nici pana astazi. Vom reveni cu alte detalii care demonstreaza ca tot ce s-a intamplat la Borca este opera unor exaltati protejati de autoritati in fata legii, pentru anumite interese de grup, sau pur si simplu din comoditate.

Reamintim ca in noaptea de 15/16 septembrie, Mihai Bostan, in varsta de 46 de ani din Borca, se afla in patrulare cu masina, intr-o padure din satul Sabasa. Potrivit unor surse din ancheta, în jurul orei 20, pe un drum forestier inchis circulatiei publice, acesta a dat nas in nas cu doua masini in care se aflau aproximativ 10 barbati. Fiind drum inchis si o ora tarzie, maistrului de vanatoare i s-a parut destul de suspecta prezenta barbatilor in zona si a le-a blocat acestora drumul, cu intentia de a face verificari. Dintr-o masina a coborat un individ care a mers la geamul masinii lucratorului silvic, unde a avut loc o disputa verbala care in scurt timp s-a transformat intr-un conflict violent. Barbatul a avut intentia sa-i fure arma paznicului de vanatoare, insa cel din urma a reusit sa evite tentativa, aruncand pușca pe scaunul din fata la masinii. În timp ce era agresat prin geamul deschis, a aparut un alt barbat, pe o motocicleta, care a deschis portiera, reusind sa sustraga pușca de vânatoare.

Acesta a incercat sa incarce arma cu intentia de a-l impusca pe maistrul de vanatoare, insa nu a reusit de la prima incercare. Datorita fizicului, dar si cand si-a dat seama ca-i este pusa viata in pericol, lucratorul Romsilva a reusit sa scape din inclestare si sa fuga in padure. Agresorii nu s-au lasat cu una cu doua si au pornit in cautarea lui, cu intentia de a-l ucide. Au urmat ore intregi de haituire prin padurea din Sabasa, ca intr-un film de groaza, pana dupa miezul noptii, cand cei 10-11 agresori au renuntat la intentiile criminale si au plecat.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.