In judetul Neamt sunt 16 scoli care nu au nici macar gard de imprejmuire, a spus astazi seful IPJ Neamt, cms. sef Paul Tablan, intr-o conferinta de presa pe tema situației operative înregistrată pe parcursul anului școlar 2016-2017 și a activităților preventive desfășurate, in ceea ce priveste siguranta elevilor si a bunurilor in scoli.  Paul Tablan a subliniat importanța creșterii gradului de siguranță în incinta și in zonele adiacente unităților de învățământ din județul Neamț.

Pe parcursul anului scolar 2016-2017 au fost organizate 226 de actiuni de prevenire si in comparatie cu anul colar precedent s-a constatat o scadere a numarului de infractiuni comise in scoli sau in proximitatea lor.

Cu ocazia actiunilor in teren, politistii au constatat că din cele 356 de unități de învățământ preuniversitar (96 în mediul urban și 260 în mediul rural), 142 de unități nu sunt asigurate cu nicio formă de pază. La un moment dat, in aceasta situatie erau 200 de scoli, insa in urma colaborarii dintre politisti si administratiile locale, s-a reusit ca la 58 de scoli sa fie asigurata paza (monitorizare video sau paznici).

Din cele 142 de scoli fara nicio forma de paza, 16 scoli nu au nici macar gard imprejmuitor, semn ca primarilor nu le pasa de siguranta elevilor si a bunurilor, nefiind in stare sa sigure macar aceasta forma de protectie.

Noi am reusit sa obtinem pe surse o lista cu 10 dintre localitatile in care exista scoli fara garduri, pe care o sa o denumim LISTA RUSINII:

Piatra Neamt- primar, Dragos Chitic

Roman- primar, Laurentiu Leoreanu pana in dec. 2016 apoi Lucian Micu

Targu Neamt- primar, Daniel Harpa

Cîndesti- primar, State Daniel

Girov- primar, Ciubotaru Vasile

Horia- primar, Baciu Ioan

Icusesti- primar, Rosu Vanea

Oniceni- primar, Duminica Bogdan

Petricani- primar, Vasiliu Ion Ticusor

Valea Ursului- primar, Smeria Viorel

Pe acesti oameni ii vedem la fiecare inceput de an scolar tinand discursuri sforaitoare despre cat de mult pretuiesc ei educatia, pe profesori, pe parinti si pe elevi, dar si cum nu pot dormi ei noaptea de grija bunului mers al unitatilor de invatamant pe care le pastoresc. Si da, vorbesc si despre cat de mult se implica in siguranta elevilor. Mai sunt doua luni si le puteti spune fata in fata ca nu sunt in stare sa faca un gard la o scoala.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.