Un nou caz cutremurător zguduie Școala Specială Alexandru Roșca din Piatra Neamț, de data aceasta fiind vorba de o suspiciune de viol al cărei victimă ar fi un băiat de 14 ani. Agresorul, alt băiat, de 17 ani, care pleacă și vine când vrea în Școală (denumirea oficială – Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Alexandru Roşca, instituție cu dublă subordonare: și către ISJ și către CJ/DGASPC), scrie vestea.net

Faptele ar fi avut loc miercuri, 25 mai, iar pana duminica, nimeni din conducerea Școlii, nu ar fi stiut nimic, sau cel putin, nu a anuntat nimic organelor competente. Conform angajatilor Centrului Scolar pentru copii cu nevoi speciale, duminica, Florentina Moise șefa ISJ Neamt, a verificat in registrele scolii daca este consemnat un astfel de incident, dupa ce a fost informata in aceeasi zi (pe căi neoficiale) asupra suspiciunilor de viol intre cei doi baieti. Nu s-a gasit nimic in registre, iar directoarea Irina Bălțătescu ar fi spus ca nu auzise despre un astfel de incident.

In mod normal, odata cu semnalarea unui caz atat de grav, conducerea scolii ar fi trebuit sa sesizeze urgent DGASPC (Comisia de Abuzuri) si organele de urmarire penala, Parchet si/sau Politie.

Desi a trecut o saptamana de la presupusele fapte, Politia Neamt a aflat despre caz din presa, dupa articolul publicat seara trecuta de vestea.net, deci, nu de la Centrul Scolar Rosca si nici de la DGASPC. ”Până la acest moment, nu a fost înregistrată nicio sesizare cu privire la aspectele prezentate. Polițiștii s-au sesizat din oficiu, fiind efectuate cercetări în vederea stabilirii, cu exactitate, a situației de fapt”, a declarat pentru tvmneamt.ro, sinsp. Ramona Ciofu- IPJ Neamt.

De la DGASPC Neamt, prin purtatoarea de cuvant, Magda Vasilache, ni s-a transmis in aceasta dimineata, ca institutia a fost sesizata duminica asupra acestui caz, si ca in aceeasi zi, membri ai Comisiei de Abuzuri, au demarat demersuri privind evaluarea psihologica a celor doi minori, cu precizarea ca ambii au 14 ani. Totodata, Comisia de Abuzuri ar fi sesizat Politia, ancheta Comisiei, aflata inca in desfasurare, fiind facuta in colaborare cu politistii. De partea cealalta, dupa cum rezulta din declaratia purtatoarei de cuvant de la IPJ Neamt, Politia nu a stiut nimic pana astazi.

Mai trebuie spus ca pana la aceasta ora, presupusa victima nu a fost examinata medico-legal, pentru ca acest demers îl pot face doar politistii. Prin urmare, la o saptamana dupa un presupus viol, nu exista niciun raport medico-legal, ci doar o evaluare psihologica si o ancheta a Comisiei de Abuzuri, inca nefinalizata.

Daca faptele se confirma, ramane de vazut daca minorul de 14 ani este singura victima a presupusului agresor si daca este pentru prima data cand este agresata sexual.

Alte detalii, in articolul vestea.net Cutremurător! Suspiciune de viol între doi băieți de la Școala Specială Roșca! Directoarea Bălțătescu… nu ar fi știut nimic 4 zile!

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.