In perioada 17 – 19 octombrie se desfasoara, la Sala Polivalenta din Piatra-Neamt, prima editie a evenimentului “Tanarul din Petrodava”, avand ca tema: „Timpul vietii noastre, dar al Lui Dumnezeu si inceput al vietii vesnice”. Evenimentul este organizat de Asociatia Tinerilor Ortodocsi (ATOR), filiala Piatra-Neamt si Protopopiatul Piatra-Neamt, cu binecuvantarea si sub patronajul I.P.S. Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei si cu sprijinul Primariei Piatra-Neamt si al Consiliului Local.
La intalnire vor participa 400 de tineri, liceeni si studenti, din toata Moldova, dar si de peste Prut.
Lucrarile se vor deschide sambata dimineata, la ora 8.00, cu un cuvant rostit de invitatul special al manifestarilor, pr. Ioan Valentin Istrati – redactor-sef al portalului Doxologia, pe tema „Timpul vietii noastre, dar al Lui Dumnezeu si inceput al vietii vesnice”. Participantii vor fi impartiti apoi in grupe de lucru, de cate 18 persoane, desfasurand, alaturi de moderatorii lor, activitati de comunicare, prin care sa inteleaga valoarea si esenta timpului. Dupa sustinerea celor trei sesiuni de comunicari, tinerii vor participa la activitati sportive (volei, handbal, badminton si tenis de masa), caci o minte sanatoasa se pastreaza intr-un corp sanatos. La orele 19, cei 400 de invitati vor participa la o parada a steagurilor reprezentative ale tuturor parohiilor sau asociatiilor ASCOR sau ATOR. Parada se va desfasura pe traseul: Sala Polivalenta – Orion – str. Petru Rares – hotel „Ceahlau” – platoul Curtii Domnesti. Langa Turnul lui Stefan se vor rosti cateva cuvinte legate de istoria Petrodavei, apoi invitatii vor merge cu telegondola pe platoul muntelui Cozla, unde se va rosti rugaciunea de seara, cei prezenti adunandu-se in jurul traditionalului foc de tabara.
Duminica, in ultima zi a manifestarilor, invitatii vor participa la Sf. Liturghie, oficiata la Biserica Nasterea Maicii Domnului din cartierul 1 Mai, invitat de onoare fiind IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. Evenimentul se va incheia seara, la Hotel „Ceahlau”, unde tinerii vor prezenta un program artistic, moment urmat de inmanarea, de catre IPS Teofan, a premiilor „Tanarul din Petrodava”.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.